你翻工最大壓力試過點?

772 回覆
776 Like 13 Dislike
佢份人工咁高 就包埋ot姐
我地d a1咁小人工 不了
補水又唔足 好撚on9
完全明白你嘅感受 所以真係唔好咁努力
Work smarter, not harder
我都試過
失眠
由返工第一個月開始內分泌失調
連續幾個月嚟M例遲 超過十日
中途試過尿道炎 都唔敢請SL淨係WFH
驚請SL俾人問尿道炎對手又唔係廢
爆瘡爆到唔想照鏡
好驚電話一響就見到俾人@嚟屌
老闆帶頭搞分化
連續兩次停經4個月 要睇精神科 裸辭咗 仲未知應該點好
畀人轉部門=公司覺得你對本身部門冇乜貢獻
咁就唔使太上心喇
老實講, 咁多錢還咁多錢
俾你係咁, 繼續係咁, 想黎一個大中風半身不遂?
佢已經三次小中風.....
佢仲有成村人要養....
見過最大壓力係老細,本身佢已經忙到飛起,上個月有兩個高層都走埋,老細忙到差唔多日日做到三四點咁滯。對上一個禮拜開緊會,又有客打黎催交貨,佢聽聽下電話成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生;共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生……」

跟住衝左上天台,叫左一聲「鳴呀,點解係我」就跳左落去,成班同事追上去都追唔切,有兩個女同事嚇到暈左,仲有個男同事當場嚇到變左弱智,不停問人要唔要食腸仔蛋。

我就好好彩無咩事,但同班同事五十幾個人即時變左失業,走嗰兩條仆街真係害人害物……
而家番左新工無耐 對新人無乜支援 但又要做大project
女朋友就黎上庭 好大機會要受 律師費洗左一大筆
我很好
試過飲醉酒起身發覺份野做晒仲send埋比老細
應該係我斷咗片起身做
仆佢個街仲有文有路過我清醒果陣
inhouse定agency?
辛苦晒......
你做社福界,有個好好嘅後生女 又好人又勤力進修master,辛苦到甩頭髮 睇落比同齡女仔少好多。
痴線
嗰時個心成日都勁驚
真係晚晚眼光光等天光咁
佢都無得唔做啦
做緊manager都搵多過5萬
佢出去搵其他工 轉commercial
又唔會搵得返咁多錢
你都講成村人要養
佢硬住頭皮都要做啦
壓力大到初頭鬼剃頭,之後生蛇
發夢見到老闆
我係就係果個"乜都係" 果個....
乜都係... 都要俾人鬧
連年假都無得自主放..... 成日都放半日, 無得連續放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞