你翻工最大壓力試過點?

772 回覆
776 Like 13 Dislike
對著男同事除下嘅皮鞋打飛機
就係無嘢做要扮有嘢做
出疹
同老細講出疹壓力大唔做,而家諗返老細算幾好
即刻同我道歉再用跳point 加假 唔洗返公司嚟留我

但最後都係冇做
cls 個陣fg offer package 好好比你?
番9至6,由09做到22,無補水,D野多到做唔晒。
(今日清唔晒第日都要清,每日係咁累積,變相局住要OT清
每日勁多人問你問題,當你百科全書,臨收工先做到自己野。
日日OT後面搞到全身皮膚敏感,醫生話再遲睇啲要入急症。
孤疑
當你每日都大壓力
係有可能有剎那睇唔開
俾老細屌到唱歌

鐘聲響起歸家的訊號
最大壓力係明明全日無野做,睇岩個升浪槓左20倍doge coin 之後俾老細捉住傾計,傾埋晒d無聊野,hea答佢佢都講到勁high,搞左廿分鐘之後睇番已經轉跌俾人斬埋倉
同你差唔多情況,但講完老細無留人,話攞到醫生證明就可以放大假
勁條毛 鬥坐得耐之嘛
入面大把垃圾廢柴
Same here
做某行零售,平時賣緊件產品$70-80
暑假公司搞合作,要件產品TAG埋件外來嘢賣$140
(件貨COST $30)
但孭咗6000幾份約$200K貨
公司想喺一個月賣哂

最後好彩Marketing team搵到d類似鳩假期嘅宣傳
同埋件產品都叫有少少吸引力
都要用兩個月先賣得哂
但果兩個月無一晚係訓得著
(因為個promotion我孭飛)
男人既話係冇打飛機三個月
我公司D traders 星期一至五,每日4點返到6點
壓力大到仆街。。
Trader㩒個制,之後d屎咪middle食囉
諗唔到返咩工
如果唔係屋企人煩,我都唔會搵工住
男朋友都叫我養好身子先,加上又唔太等錢洗

奉勸大家懷疑有情緒病
即刻去睇醫生同面對自己
我就係以為自己挨得住,搞得掂
谷埋谷埋搞到身體又肥又差曬

放工會成日同男朋友嘈
嘈完又變返個正常人
好似精神分裂咁
好彩身邊男朋友忍得到我啲脾氣
如果唔係,我諗我一早唔係呢個世界了

而家我係對返工有恐懼
直頭叫我去見工我都會手心出汗
甚至唔想出街,想屈埋自己係一個無人既空間
正確
健康(包括精神健康)》》》錢,工作
簡單道理
又好多人唔明
甚至跳樓
同一時間兩部電話同埋傾緊 + call waiting
收電話收到聽到電話響都驚

然後做到凌晨兩三點響公司喊..
發夢都係度諗點解決工作上既問題
最恐怖係夢入面竟然搵到答案
跟住番黎現實測試真係work
跑數 冇單9點返公司屌到12點 再出去開工
一樣 新字頭fm?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞