你翻工最大壓力試過點?

772 回覆
776 Like 13 Dislike
我都好辛苦
辭職信交出去後,
成個人做野用心左
冇再發惡夢,冇喊,冇再請病假,期待返工要做好邊啲野
因為睇得倒終點
咁manager grade轉呢
個陣做訂單文員,個人廢,一諗樣野點做就打哂kick,連個工序最低要求都做唔到
收工搭車番去又唔開心,訓覺又好難先訓得著,最後比人炒左

個陣比人炒係唔開心既,之後亦都係咁轉工,e家都係番新工冇計耐
但比我簡多次應該都係簡比人炒/自己走
因為訂單文員冇前途,你要揾大錢就要幫公司sale客
但sale完客好似最多都係揾 2萬幾,e點有錯請指出
太多太多野要做 要記
Feel到自己記性越黎越差
想記住嘅野都記唔到 啲backlog野越積越多
抄襲 , 0 分 , 重作
送首歌俾大家,自己都係聽完先有辦法冷靜少少去面對壓力
https://youtu.be/pfI585IT1lk
每朝早返工都會頭痛 瞓瞓下到半夜都會頭痛痛醒
一放假就會肚屙 仲要屙幾次
輕左幾磅

我都生蛇25
如果係我, 我真係 hea 做
hand over 左就算
幾高汁
打襯比某個客我都比佢屌 無做錯都照屌
依家唔敢搵佢
1. 每晚返到去至少用一個鐘諗公司野 ,諗定聽日有乜要做
2. 個心會陰陰地痛 間唔中
3. 每朝開電腦 load個mailbox果時會好panic
4. 隔一排就因為工作壓力喊
左右眼眉不停跳 收工返到屋企打機都唉唉聲 唉到連我老母都知我唔開心
發夢夢見excel、喺公司喊(冇時間入廁所喊 所以坐喺自己個位度喊)
我都想hea做,但可能要做啲比較冇咁文職或者正苦工先可能?
其他人個個都好落力好自願咁OT
值頭覺得喺公司用佢啲電不知幾好果種
我當時係就算有活動,如果可以早一秒返屋企都要返屋企
比埋條命佢, 好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞