到底住公屋係咪真係人生贏家?

624 回覆
544 Like 53 Dislike
唔洗攞富豪獨立屋黎比
公屋連比既資格都冇
淨係普通一間300呎私樓都好過公屋
我呢單係親自上去樓上係見到有細路玩緊波子
得罪講句 窮撚/住公屋果堆先會話住公屋係人生贏家
見過大把公屋仔公屋妹見到人住私/豪宅就狗沖
未見過住私樓/豪宅住羨慕人住公屋
公屋最撚柒就係將個綠色嘅垃圾收集箱放喺個lip隔離
把尺有多低 人就有多低
佢見你靚仔住私樓就會想將個女塞俾你…
到底住公屋係咪人生輸家
其實聽啲連登人生loser教你點做人生贏家
你覺得真係會成為人生贏家咩?
我樓下環保3色筒隔半年定一年先有人黎收一次
有錢點會想住公屋 不過私樓同公屋都有好多種嘅 如果係殘舊/龍床盤嘅私樓 可以買到/新型公屋仲好 至於舊式 連房都間唔到嗰啲就算吧啦
咁樣/外表當然會係一個因素
如果一樣樣/一樣身高
你會唔會話自己住公屋>>私樓?
公屋咁肉酸 好難羨慕
一入到個走廊已經唔開胃 加埋個50年又殘又舊甩皮甩骨鐵閘 真係好撚cheap
有錢邊個會想住公屋 ?
個大堂肉肉酸酸,啲人自出自入,個食蕉合緊眼瞓,一入到(車立) 又有陣酸臭味,出到(車立)又有一堆垃圾 一堆爛傢俬等人清,好啦終於入到屋,樓上開始剁豬肉,隔離屋又開住門打麻雀 樓下就鬧緊個仔

話公屋係人生贏家根本係窮人打飛機論
鄰居差
我搬屋之前個鄰居星期六下晝同星期日朝早開大個音響播歌 掂住我哋之間度牆會feel到震 想瞓晏啲都唔得(私樓)
搬之後隔離屋個阿婆日日開曬木門同鐵閘大聲播CCTVB(私樓)
見到呢啲人自我安慰,真心好撚肉酸
有頭髮邊個想做側田
呢個係政府製造的社會問題
有鐵閘
Cheap cheap 殘舊私樓就唔好攞黎講啦
當一個人冇能力佢選擇去私樓
又要話自己住公屋係人生贏家
呢啲人講啲咩說話都冇價值
就由佢活係自己世界「開心」就好
不過有責任要令呢其他人明白
住公屋唔係人生贏家,係人生寄生族
打麻雀都無
跑馬又無
住公屋 然後隔黎左右唔係日嘈夜嘈 唔係有婆婆無止境積存垃圾或者有白卡友大叫凶人 其實都可以既
拉移木傢俬 真心on9, 之前試過一排,跟住我拎個喇叭對上開到最大播歌,之後條友冇再拉過
得幾皮野人工可能係
到你無錢無樓就唔係咁講
人生好多陷阱
你未中你好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞