到底住公屋係咪真係人生贏家?

624 回覆
544 Like 53 Dislike
家長注意|新翠邨13歳女童行後樓梯險被強姦 42歲疑犯疑探親友隨機尋獵物
你唔介意個女俾人強姦其實OK
所以冇得解
道友呀精神有問題個d佢地唔住公屋可以住邊
係睇你好唔好彩 派到正常鄰居都好好啦
咁樓豬搬咗去邊
以前聽好多人講 住公屋就係人生贏家
睇吓有冇錢囉,有錢邊個想住公屋
中低層唔使供樓真係會輕鬆好多
波子聲好似係水管啲聲嚟 唔係人哋玩波子
陳同佳住嘅屋先係贏家

要殺人先合資格住,又無政治壓力,仲要有人24/7 服侍,有飯有生果飯,夢寐以求
未到贏家啦
只係有番足夠錢洗
生活輕鬆小小
你唔知公屋有富戶?
大把有錢既人會諗點慳錢 無錢既人係連慳錢都冇資格諗
好似連登咁大把,最突出係CCtoy
大多童年成長公屋長大行為偏差
善與惡,道德觀念薄弱,冇人教,而且起公屋環境學習返嚟
仲有夜晚靚仔靚妹士多買酒買煙食草童黨問題
人格發展出現缺陷(e.g,睇女性係雞)
最終忽略自身問題,埋怨社會就有得免租有關愛基金
住淺水灣就人生贏家
係咪d公屋仔比人潤緊又當人真係葡萄佢
俾你食得咪又係豬扒
新式嗰d公屋先計,兼要係公屋富戶先係人生贏家,嗰d咩咬緊老綜又係住公屋、唔通又人生贏家咩,除非佢去到極致級別,即係掃埋老綜,住公屋,攞曬所有政府著數,但本身又有個錢,計到咁盡仲唔係贏家
你攞100呎私樓同300呎公屋比?
咁樣比冇意思喎
係唔會理你
不過你一出門就見到有個唔著衫既白卡佬係門口揸住把菜刀行黎行去囉
10年樓齡公屋先正 新式唔夠方正 而且新區通常配套麻麻

btw買起咗個單位既公屋先係人生贏家
幽默同自嘲唔係個個識㗎
依家d公屋比咩人住
一個譚仔姐姐人工都過哂額
係人都知私樓好過公屋on99
連登都唔會有人話佢係公屋富户,可以慳幾多
純粹想bin公屋仔
淺水灣邊夠公屋高級 又有人情味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞