細細個已經想整Game 冇諗過大個左真係整到

741 回覆
3037 Like 35 Dislike
https://youtu.be/VscdPA6sUkc
唔信自己睇啦,只係識比負皮
劉明G支
無code底
真心勁
個art style幾正
有夢真好, 支持
姐係所有回合制game都係垃圾?
咁點解仲有咁多回合制game出現?
octopath traveller呢類game又點解咁賣得
回合制先正
我邊一忽有話過回合制game係垃圾,我話Diablo既developers當年覺得Diablo個game setting整出嚟如果係ARPG會好玩。

我個post邊一忽有話回合制唔好玩,我有幾隻最鍾意既game都係回合制。我想大家appreciate一下可以用programming technique將回合制game變action啫
所以係離咗題
人哋討論緊嘅係即使當而家,回合制都有回合制獨有嘅好玩
而唔係從歷史去證明回合制值得欣賞
其實我跟本冇對回合制/非回合制有任何評價,我只係想分享Diablo development既經驗同埋有趣歷史

完全唔明點解你會覺得我話現代回合制game唔好玩
因為你突然講啲離題嘅嘢,所以有人誤會,就係咁
一大班人合作唔容易,祝你成功!
otter?
樓主個kickstarter放左上邊度promote?
Twitter Reddit 仲有無
有無申請funding?
間間都係咁啦 點止otter
Game界咁細 唔好自爆嘢
support
commercial product擺上github?
turn base反而有市場
indie game係應該咁,唔通個個都好似cyberbug咁吹到大一大咩
lm
咁撚仆街咩 好在無做
madhead又如何 有無聽過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞