細細個已經想整Game 冇諗過大個左真係整到

741 回覆
3037 Like 35 Dislike
有d似valkyrie profile
幾正wor, D圖像都係你地自己整?
加油
一team人夾埋當你十皮一個月
半年都六十
唔平架
G持
我估做左老鬼可以hea下,新人乜都唔識,唔上進驚過唔到試用期
樓主勁! 加油! 默默g持
支持, 勁呀
你講果間我唔清楚
但如果你預左整咩都得既話 以小弟所知應該得PlayStudio係好 (識人係入面做)
呢間外資公司黎 專整slot machine game

唔知巴打你有冇興趣 不過我都打定個攻略比你先
如果你係fg既話 佢會預你咩都唔識 你portfolio放一份見得下人既game佢應該會比個test你做 佢覺得你ok既就會in你 呢個只係第一步

第二步就係interview, 事關呢間野入邊多鬼佬鬼婆 所以請fg其實佢地更著重你可唔可融入到佢地既environment
即係話你英文要叻同埋份人要out going 先大機會入到去

但佢地好似唔會用自己名出job post 所以多數都係靠識人 或者搵agent refer你入去
巴打有料
邊有可能
從來只有越高人工越遲放工
除非你唔升職
我地係想完成到呢隻遊戲 但係香港呢個物價高人工低嘅地方 要好好整game真係有經濟問題嘅考慮

呢個價錢比起買起成team
更加似比信心我地堅持落去 同埋稍微減輕下壓力等我地可以完成隻遊戲
75000雞碎咁多錢炸清
未有試玩版嘅計劃

因為roguelike類型嘅遊戲需要反覆重玩幾次去unlock新嘅skill同item
如果出試玩版就會冇左呢個核心樂趣

主線故事我地冇用到好長嘅篇幅去寫到
但會有好多地下城嘅事件(好似短劇咁) 同埋每隻怪都有仔細嘅設定

例如第2層嘅怪物太多都係植物因為治癒泉水嘅過量養分而特變而成,所以有唔少都保留原本嘅植物特徵,例如麻痺或者毒性等等。
坦白講我係個冇咩毅力嘅人

只係真係鍾意
呢隻我冇玩過

但啱啱睇左啲畫面 個風格幾正下
大部分係

當中場景同怪物有用到少少買翻黎嘅asset再改
感謝支持!自己都係呢類型嘅愛好者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞