細細個已經想整Game 冇諗過大個左真係整到

741 回覆
3037 Like 35 Dislike

gchi樓主
又要錢
聽完希治閣條片就知配音都唔少
呢個真係比較難

暫時都係將心力投放係繁體中文同埋英文上先
冇配音
好少indie會有配音,成本高但玩家冇乜依個要求
最多都係配開頭,之後哼、哈就算

廣東話字幕就可以用愛發電整出嚟嘅
唔好意思,慣咗不推文
推返先
老老豆豆好game可能唔係難整
宣傳可能先最難
已課金支持
支持支持
睇左希治閣未啊
Pledged

樓主加油
就來達標
唔止indie Zelda咁既大作都係得過場先有配音啦
食撚屎啦垃圾
搞到希老闆要親自出馬
威撚到你呢
明明就睇唔起人就認 唔好咁柒啦
屌柒你使擇日?
玩你嘅即時戰略啦
事實就係 我擺明就睇唔起樓主同你哋啦
不過句嘢就冇咁直接冒犯嘅意思
你哋要有個先入為主嘅眼光去睇 咁都全因你心中嘅魔鬼
好老實 在座咁多人圍住嚟屌 咪又係單純跟風睇完希老闆條片入嚟笑吓
實際上有幾多人真係做過Startup? 有幾多人試過pitching?
而家我一路圍繞緊嘅就係 kickstart開始嘅時候
成隻game得個主題 內容部份少之又少
因為你哋我都專登search埋係咩片 乜嘢老闆咁巴閉 咁有號召力
一睇 原來佢都話 "隻game連demo都冇 好難幫你介紹喎"

所以就好似間 老鼠飯堂 不忘 咁
無論乜嘢商業都好 無論內容好與壞都好
只要掛上黃店
搭上一個動人故事 推到出嚟 大家就會一窩蜂走去參與
要人back 要人幫 冇問題! 只要故事夠動人就得
咁點會唔係beg for help?

見你哋咁多人睇一條片睇到高哂潮入嚟笑
實情就係我俾人斷章取義 (當然我自己都有睇錯 以為唔係港幣
但係我一路個中心意思都係
成個project 除咗個動人本土故事以外
以一般標準嚟睇 絕對係唔入流
呢個post本質就係宣傳
但係行得入呢個post嘅人 就咁睇完哂成層一樓
單單picture吓個遊戲內容 有幾多人覺得好值得 要支持?
你哋自己心裡面都會有答案

更何況 樓主呢個係兒時夢想喎
煲到個故事幾宏大感人
但係連自己成為entrepreneur嘅能力都欠奉
自負營虧咁簡單都真係做唔到咩?
當你唔可以自己成擔追逐夢想帶嚟嘅風險
而要週圍搵人去同你分攤 咁又點算得上係追夢?

Indie developer 唔止一個 唔好吓吓都話咩香港限死哂人呀
我呢種咁嘅comment好打擊人呀 之類
如果你自己要追逐夢想
單憑人哋兩言三語就足以打沉你
咁呢個夢想嘅份量都唔會有幾重

再講落去都多鳩餘啦 我都無意爭吵 靜靜哋睇你哋有咩偉論發表咗幾日
結果都不外如是 冇人係認真討論

簡單講句啦 你哋要貨金 你哋嘅事
我第一個comment只想帶嚟一個訊息

自己要貨金之前諗一諗
就係咁多

上兒登咁認真我一開始就輸咗
大家咪繼續麵麵事件第二回 開心吓 呀Q吓
香港人本質就係咁

歡迎大家繼續鞭屍 你哋鍾意可以去哂我之前咁多個post玩
我嚟緊都會繼續靜靜哋 睇吓你哋仲有乜高見
坦白你用beg呢個字實在係好唔尊重
除左係唔尊重我地project 亦係唔尊重你自己

每個人都會有覺得唔值但人地覺得值嘅野
但隨意踐踏人地嘅作品同團隊只係顯得自己係個唔識得尊重嘅人

另外有一路都有聽緊唔同人嘅意見 有覺得唔值嘅人 有欣賞我地想我地再做好啲嘅人
如果真係用自己故事去beg 我絕對唔打算去用咁多時間同篇幅去介紹隻game 亦唔會認真咁聽大家意見
beg唔係得一個意思 唔好誤會 唔係行乞

覆埋你 唔好咁啦
明明就睇唔起人就認 唔好咁柒啦
事實就係 我擺明就睇唔起樓主同你哋啦
不過句嘢就冇咁直接冒犯嘅意思
你哋要有個先入為主嘅眼光去睇 咁都全因你心中嘅魔鬼
好老實 在座咁多人圍住嚟屌 咪又係單純跟風睇完希老闆條片入嚟笑吓
實際上有幾多人真係做過Startup? 有幾多人試過pitching?
而家我一路圍繞緊嘅就係 kickstart開始嘅時候
成隻game得個主題 內容部份少之又少
因為你哋我都專登search埋係咩片 乜嘢老闆咁巴閉 咁有號召力
一睇 原來佢都話 "隻game連demo都冇 好難幫你介紹喎"

所以就好似間 老鼠飯堂 不忘 咁
無論乜嘢商業都好 無論內容好與壞都好
只要掛上黃店
搭上一個動人故事 推到出嚟 大家就會一窩蜂走去參與
要人back 要人幫 冇問題! 只要故事夠動人就得
咁點會唔係beg for help?

見你哋咁多人睇一條片睇到高哂潮入嚟笑
實情就係我俾人斷章取義 (當然
我自己錯 以為唔係港幣
但係我一路個中心意思都係
成個project 除咗個動人本土故事以外
以一般標準嚟睇 絕對係唔入流
呢個post本質就係宣傳
但係行得入呢個post嘅人 就咁睇完哂成層一樓
單單picture吓個遊戲內容 有幾多人覺得好值得 要支持?
你哋自己心裡面都會有答案

更何況 樓主呢個係兒時夢想喎
煲到個故事幾宏大感人
但係連自己成為entrepreneur嘅能力都欠奉
自負營虧咁簡單都真係做唔到咩?
當你唔可以自己成擔追逐夢想帶嚟嘅風險
而要週圍搵人去同你分攤 咁又點算得上係追夢?

Indie developer 唔止一個 唔好吓吓都話咩香港限死哂人呀
我呢種咁嘅comment好打擊人呀 之類
如果你自己要追逐夢想
單憑人哋兩言三語就足以打沉你
咁呢個夢想嘅份量都唔會有幾重

再講落去都多鳩餘啦 我都無意爭吵 靜靜哋睇你哋有咩偉論發表咗幾日
結果都不外如是 冇人係認真討論

簡單講句啦 你哋要貨金 你哋嘅事
我第一個comment只想帶嚟一個訊息

自己要貨金之前諗一諗
就係咁多

上兒登咁認真我一開始就輸咗
大家咪繼續麵麵事件第二回 開心吓 呀Q吓
香港人本質就係咁

歡迎大家繼續鞭屍 你哋鍾意可以去哂我之前咁多個post玩
我嚟緊都會繼續靜靜哋 睇吓你哋仲有乜高見#
[sosick]#lm2

幫你加多兩筆,做人謙卑少少唔好咁鳩屎,你會多D朋友

講咁多冇意思
你睇錯就係睇錯
大家入你就係入你離地到75000蚊可以做到一隻indie咁簡單,唔一定要識整game先知7皮嘢唔係錢囉,係咪呀?

講咁多嘢轉移視線咪只係唔想認柒之嘛,字裡行間都到睇你有幾唔順啦,柒到甩哂都唔撚潛,其實你都係堅信自己嗰套一定啱姐,扮乜撚嘢清醒,咁巴閉咪拎自己個portfolio出來說服其他人有咩資格同個努力緊嘅人講夢想啦,中二病,使撚靠你去做醜人?當自己係邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞