細細個已經想整Game 冇諗過大個左真係整到

741 回覆
3037 Like 35 Dislike
啱啱課左500,到左target
我認為back任何嘢都有其自由,如果唔係我做咩搵人集資,唔好好似咖啡機同磁能線完全兌現唔到計劃嘅話,話知你back七萬定七百萬都係其他人嘅自由

我夠覺得Bitcoin唔值一架Tesla啦,咁我係唔係就有資格否定Bitcoin嘅價值? 你嘅行為同challenge緊crypto唔值錢一樣咁無聊,你冇資格去決定一件事或者一宗企畫值唔值,但一班人覺得有嘅話,佢就會產生價值,你咪儘管睇人唔起(你連持份者都唔係呀,名符其實關你撚事咩),或者有時間學下咩叫經濟先上來指指點點啦
入黎朝聖
其實點解你會覺得樓主用緊感人故事beg for help

佢又冇話告急又冇講到明本土遊戲要大家支持 淨係叫左人支唔支持都好都睇睇佢地kickstarter?
做咩打稻草人
有人同我講我炒到個Post 好熱,我特登入黎再睇下
感謝大家支持同睇片,見到大家有唔同論點,唔同見解,呢度連登唔係我地頭,我唔方便比太多意見 。

我只係個連登好多人口中,食開屎先會睇,又或者剩係識鳩吹嘅垃圾youtuber,喺香港,做創作會比人話比人笑好多人都知,我都知無論我地講咩都好,點都一定會有呢d人。你同佢理論,佢會大大堆唔同理由,又會係咁搬龍門,搬一大堆人生大道理出黎、一大堆語言野、又話呢又話路,又話香港人係仆街又乜又七

開門見山啦
係嘅,香港人出品唔一定要撐,做創作好多人都慣。但慣,唔代表合理

第時不如試下轉一轉方向同諗法啦

其實我地做創作,從來都唔係要大家盲撐, 我地只係想人唔好好似上面打曬大道理都比人鞭嗰位巴打咁,「盲踩」,亦希望個巴打學識一樣野,上網講野係自由,但唔代表唔駛負責

大家與其鞭佢,不如恭喜下樓主佢地達標好過啦
希老闆都忍唔住要講幾句
條友真係幾大威力
講多都嘥氣
咁易就呃到人集資嘅話,又唔見做嗰個係佢?

我抵諗D,可憐下佢俾人呃得多唔再相信人啦
實際上有幾多人真係做過Startup? 有幾多人試過pitching?

你有冇做過先?你認為希治閣訪問嗰班人有冇做過?

無論乜嘢商業都好 無論內容好與壞都好
只要掛上黃店
搭上一個動人故事 推到出嚟 大家就會一窩蜂走去參與

人哋都冇擺政治立場出嚟,你自己對號入座做乜?

自負營虧咁簡單都真係做唔到咩?
當你唔可以自己成擔追逐夢想帶嚟嘅風險
而要週圍搵人去同你分攤 咁又點算得上係追夢?

Kickstart冇人係追夢
你其實想表達啲乜?自己有錢先可以追夢,向人哋攞錢就係乞?
寝係搵金主就係自負營虧,眾籌就係乞?

實情就係我俾人斷章取義 (當然我自己都有睇錯 以為唔係港幣

咁你睇咗乜嘢幣呀?美金?咁你已經錯到好離譜啦…
75000 真係需要咁多production cost咩

你認為唔值係一回事,你認為俾錢人去追人地嘅夢有問題又係另一回事
但cost係客觀數字,邊到你唔認同?

簡單講句啦 你哋要貨金 你哋嘅事
我第一個comment只想帶嚟一個訊息
自己要貨金之前諗一諗
就係咁多

如果你嘅原意係咁,咁你第一個留言係fail,你個留言充份咁表現咗你嘅無知,咁又點樣去說服人呀
而且係你單方面咁認為backers係因為俾個作者背景感動而唔理性課金,但明明樓主俾晒成個計劃大家睇,明買明賣。你覺得隻game唔夠好咪直接講,又唔係唔俾你批評隻game,你問樓主隻game有乜嘢與別不同特色,係好合理。但你響度批評俾錢嘅人做乜,你根本就冇了解人地點解俾錢,咁你批評緊啲乜?
屌你唔通預幾個人可以整到3a大作咩
其實想玩就比錢 唔想玩就上一頁
咁撚簡單都要諗?

我就錢已付 等出貨
永遠有hater
成段野個腦自動有你把聲
香港人都係玩番垃圾 0 遊戲性 大陸手遊, 仲要幾皮幾皮咁課. 咁就最值得.
個PO有聲既~~
睇完條片過嚟回帶
其實都係果句,柒咗就潛啦

你啲point除咗隻game無乜詳細介紹同特色之外,真係無個係啱,佢又無講政治理念,又無賣情懷,淨係上嚟賣下廣告,諗住搏一搏,圓到夢就圓,圓唔到就算,咁唔係就係kickstarter嘅用法咩?

跟住話人哋無認真討論,咁你有撚同人認真討論嘅打算咩,又beg又話潛,轉個撚頭上返水話潛咗咁多日都無人認真駁,乜你唔係話潛水嘅咩,認真駁完有咩用?上水之後講啲乜呀,話睇唔起屌鳩你果班人同樓主,你都幾明顯無打算同人認真討論,純粹死撐,柒撚到咁都唔肯認。

btw多謝你激嬲個youtuber搞到人哋拍條片變相宣傳令呢個project起死回生,如果樓主好彩地因為有呢次經驗之後將來間工作室發展得好好,記得你係呢個post講過嘅所有嘢
回合制都有難game
你睇老任隻樹海與地下城,要砌技砌到啱哂先打到
竟然(早左)達標,恭喜晒!
恭喜晒
特別入嚟負皮再Block尻你
唔得就唔會咁快達標啦
落手幫你計下, 我當其他所有野都零成本, 只計人工, 成隻野兩個人做

一個人一個月10k人工(屌你香港最垃圾嘅office工都10k以上啦)
兩個人一個月已經要20k

75k即係4個月人工都出唔到, 你覺得可以4個月內整完?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞