細細個已經想整Game 冇諗過大個左真係整到

741 回覆
3037 Like 35 Dislike
咁你覺得有咩game值
集資果75000 都可以咁比人話唔值 香港人都係繼續炒股炒樓算啦
你否定晒成個Kickstarter模式
其實你都柒咗,何必出嚟又俾人笑多次
轉頭又俾邊個youtuber拍片講眾籌嘅運作模式,攞你嚟做無知嘅例子
自己理解啦 一句說話你係要有咁嘅perception 冇人阻到你 最後一個留言了
真係冇得羨慕人地台灣 韓國 本土遊戲質素
香港人太撚劣 完全唔值有心機既開發者
照你咁講成個Kickstart 有咩遊戲值
講黎聽下
佢剩係拎成功例子出黎講未隻隻都值囉
Pin this 俾人出片binc
條友可能中學生覺得75000已經好多
呢個comment 要錶起佢黎bin C
同意 香港人淨係識踩 根本冇尊重過啲開發者
真心想知佢覺得咩遊戲係值
其實好多3A 都好撚普通
佢講完唔值 個理由淨係話咩好普通 得故事感人之類 我想講大把3a連故事都一舊屎啊
好撚不負責任 一兩句垃圾冇point留言就扼殺開發者既努力
香港做game個政府已經冇咩支持 自己籌果75000 都比人話唔值 真心慘到仆街 香港人好撚賤格
佢唔會再答你㗎啦
佢嘅意思係要樓主整好咗隻遊戲先攞出嚟賣
依家乜都未有想叫人科水7萬5,就係唔值

果然係高人,一言驚醒洛克人,集驚出咗先買咪得囉
全世界所有募資都係唔值
大家記得去上面條youtube留言幫佢平反
唔只佢,香港人不嬲ASSUME 做娛樂係係完全唔收人工,佢全部當係興趣咁做, 所以先會有咩500蚊執相呀, 1000蚊出SHOW呀呢D ON9野, 香港人係覺得做娛樂就要免費唔收人工
P牌推唔郁 g持巴打
被希老闆拎出來講既巴打就係佢

https://www.youtube.com/watch?v=PTOKb8oXxNg&t=243s

想問下樓主
因為無睇post 但係想知目前會有幾多種職業? 同埋有無得轉職之類?
即係好似火焰紋章咁 升到某個lv同符合技能數值就可以轉某個職業

btw加油期待
其實開發一隻遊戲真係要好耐 亦要好多錢

係咪樓主佢地幾個人要唔飲唔食咁樣做成年之後先有資格收翻成本
所有唔係金融地產都唔應該生存

做IT做藝術做創作都係低賤
香港咩撚野創新科技 以前又咩撚鼓勵青年創業
跟本就係叫人做埋d剩係賺錢但係對本土文化無咩幫助既行業
75000都唔夠比幾個中學生去維園擺幾日年宵攤檔賣下淘寶貨咁好搵
我一路睇 一路笑緊
真係粒花生好好食

ps 仲要死撐真係好撚好笑
講真覺得好咪支持 想有個名係隻game咪比多d 普通留個名咪一百幾十
買少幾杯咖啡課少幾隻game金都夠玩啦
香港人個個50k比唔起咩

唔鐘意咪屌下話隻game唔岩自己咪算
人地話想集資幾多錢咪幾多
集唔晒係佢地要諗既野
集幾多關我地咩事
屌人太多錢不如屌港共派錢派到一舊舊

我就好鐘意玩呢類game
我支持咪當百幾蚊買隻game 反正呢年無得旅行又無消費意欲
都有d閒錢

hater goanna hate

題外話 早前都有個巴打開發左隻game我都課左來玩
認真高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞