細細個已經想整Game 冇諗過大個左真係整到

741 回覆
3037 Like 35 Dislike
咁你唔駛玩火紋、機戰同以前既RPG了,乖乖地做隻速食課金VIP遊戲的
細公司唔整課金game點樣持續生存落去?
無錢無資源all in落去整大作
整完回唔到本就解散?
我明
所以我咪講如果佢真係想整pc game就唔好入indie
我又冇話indie一定要整pc 大作
細個好鍾意玩覺得啲人好cute
我以前中學都有睇過c++書
然後都係睇兩睇唔識就放棄左 放棄左好多次先去到今次的起心肝學unity

自己理想自己實現呀巴打 加油
我地kickstarter做左個細update講多左少少隻game嘅主要玩法同系統!

有興趣嘅朋友仔可以開黎睇下
https://www.kickstarter.com/projects/binarytreestudio/dungeon-siege
好多元素可加入
好玩程度其實唔會比FPS果類差
唔洗理上面啲傻閪
回合制都有好多fan屎
諗下遊戲入面可以侵侵對翠翠簡直爽到爛
侵侵加波波同彭彭對翠翠維尼隊
會唔會整技能樹之類嘅升技系統
每個角色都有自己嘅skill tree比佢學到自己嘅獨特技能

有部分嘅被動技能升級可以疊加上去
all in侵侵
樓主平時仲有冇時間打機
總係覺得整game整到冇時間打機會搞到心理唔平衡
有少少嘅 自己都鍾意打機
真係趕工個排冇時間玩 但我會留少少好玩少少嘅task比自己悶個陣做
例如一個靚嘅ui effect/或者一個好玩嘅system

咁就冇咁悶
睇樓主個名應該係個仆街嚟
好多都係想學咩就直接search

不過真係要講幾個嘅話
Code:
Brackeys
Code monkey
Blackthornprod

Game design:
game maker's toolkit

Animation:
https://youtu.be/uDqjIdI4bF4

呢啲都多人睇同易入口
依條友真係可以完全封鎖
你收撚皮啦 你咁撚柒叻咪自己整隻game
你依句嘢講撚真係晒鳩氣 唔鍾意咪自己上一頁
係要屌鳩你 吹?
傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞