到底姜濤有咩好

493 回覆
337 Like 1383 Dislike
樓主幾時出道?
準備好課金俾你買樓呀
無乜好 差過你添 又唔夠你有才華才藝 又唔夠你靚仔
不過唯一好過你可能就係接廣告一年賺到嘅錢可能等於你做十年八年野咁囉
食m記呢個話題由差唔多2年前啲手足嗌無錢開飯嗰期已經講緊啦
年輕人(40碎)
講到好似中國市場唔使奶唔使競爭咁
原來廢老一隻
為左反姜
連八兩金都靚仔過姜架喇
黃色玻璃圈
你不如聽下佢呢首歌,先論斷佢「敗壞社會風氣」啦

https://youtu.be/6xAVUmdi_UA
呢首係香港主流樂壇罕有嘅雷鬼勁曲風,佢入面跳既係contemporary dance, 如果開拓新風格係敗壞社會風氣,你應該問下自己係咪阻住地球轉。
你先為屌而屌人身攻擊
而家咁多證據mirror係抄呢抄露
你哋又話一兩首咁又點 呢一年先點點點
咩咁又點 咪行緊韓風囉
我淨係唔gur你哋護主講到有啲咩自己嘅style
同記得warrior座mv樓有人話似kpop幾百個負評
明明至少至少一半鏡粉都有鐘意kpop咁嘅要扮盲
無恥到

當然所有嘢都係針對個團嚟講 佢哋啲solo個人活動係好鮮明風格亦同kpop無關係
但當係埋團活動時 就係啲翻版團
宜家夠有新證據顯示mirror 成員入面,如姜濤同啊Jer 亞係開拓緊自己風格,開左新風格,大家又吾受,吾通又走番香港二十年不變既舊曲風?香港風格吾可以有新野?

姜濤首master class 係一個同樣二十幾歲既香港獨立歌手Gareth Tong 作曲。大家若支持香港音樂,可以聽埋Gareth tong 創作嘅歌:
https://youtu.be/Q5F4z-4cPEE

香港樂壇點解會死,香港歌手點解要奶大陸市場,係因為已經無人支持香港既音樂啊!
得啦 係韓啦
點定義小朋友先,人地唔係得小朋友fans喎
屌你老母係咪唔敢講自己覺得邊個靚仔呀?

我真係笑柒你

係咪驚俾人話你偶像又樣衰又剩呀

點知原來你偶像其實差撚過姜濤
唔知
不過見到佢就想劣j
曲唔掂既話詞幾靚都唔會hit得去邊
知唔知咩係小眾
樣呢啲各花入各眼
不過唱歌真係唔好聽
我等緊jeffreyngai正式出道撼低姜濤
真,勁多,屌佢老母啲pr費放哂連登,遲早好似龍門咁,啲野食冇問題但pr惹人反感
樓主仲話自己廿幾歲
講野十足十幾廿歲既老野
咪扮後生啦阿伯
似韓仔呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞