到底姜濤有咩好

493 回覆
337 Like 1383 Dislike
想問紅到買樓有幾敗壞社會風氣
令到黃絲屈服,一直比藉口自己撐M店,仲唔夠敗壞?
所以而加係因為佢係黃所以多人吹棒?咁金拱門廣告呢?
打錯字
*俾你屈係viu打手
佢做左咩敗壞社會風氣
為反而反 痴撚線
我都係廿幾姐 如果剩講靚仔既真係大把人比佢好喎
我都唔係鍾意佢 但係睇唔過某啲連登仔嘅口吻
呢啲嘢係每一代嘅廢老口中都會講出嚟

第一 香港根本就唔岩韓國偶像團體嗰套 一黎會失去本土特色 二黎曲風同廣東話唔夾 偶像團體係香港根本就係失敗

香港根本唔啱韓國偶像團體個套-> 除咗你第一印象之外仲有啲咩似韓國偶像團體

冇本土特色 -> 香港嘅歌不嬲都係引入外地嘅嘢再加啲本土嘅入去在地化 以前改外國歌日本歌 最後咪又係有本土特色而家俾你攞嚟打飛機

曲風同廣東話唔夾 ->ignited我聽嗰陣都有覺得奇怪 但係你有冇聽新歌? 新歌仲要林若寧填詞 成首歌正常甚至可以話係廣東歌組合算係好聽 廣東話係咪對你來講淨係可以唱死K歌近呢10幾年張敬軒到而家林家謙 indie由mla 去到Dusty Bottle雷同二友呢啲係咪都係覺得曲風唔夾又唔係唱到啲廣東話拗曬音 點解係唔夾

第二 香港啲後生仔本來已經比韓流塗毒得好嚴重 年輕一代有好多都發明星夢同盲目追星 而加仲要吹捧呢啲人 甚至人地仲可以紅到買樓 完全敗壞社會風氣

發明星夢同盲目追星 許冠傑到四大天王嗰陣都係咁啦 你呢句話唔係淨係套喺香港 基本上所有第一世界嘅國家都可以用得着呢一句 娛樂產業本身個性質就係佢嘅商業價值好大 所以先至賺到好多錢 一個明星無論係咩國家 帶動到成個產業有利潤 咁佢紅到買樓有咩問題 發明星夢同埋盲目追星係一個負面嘅嘢
但係人哋開心 有供有求 有價有市 賺到錢點解係敗壞社會風氣

音樂呢啲本身好主觀 你聽得多以前嘅嘢
你個人老咗唔鍾意聽啲新嘢係好撚正常
廣東歌以前10幾年都俾人話冇新意
四大天王之後就話哎呀冇㗎啦香港
但係近呢10年多咗好多唔同嘅歌
你聽過幾多首
成日話香港嘅音樂玩完越嚟越不知所謂
講得呢句嘅人都應該冇聽過呢幾年嘅新歌
人地中意都係人地嘅事
如果係隔離組樣衰仲要偷食個條友上神枱就話要屌啫
佢又冇做過咩衰嘢
冇必要見紅就反佢 踩到人地返大陸搵食又屌人地奶共
而家咁樣做個貼地偶像咪幾好
我中學聽twins都比老豆笑啦
佢平時日播夜播張學友
話兩條女唔識唱歌 無氣 唱埋d垃圾歌

只想講你唔係呢個年代 代表你已經老同過時
跳舞唔得 唱歌唔得 綜藝佢講野好老尷
因為你係小眾, 市場依家興呢d, 佢接咁多廣告已反映一切。 運勢既野, 你睇下矮志偉咁平凡都可以咁出名就知
有幾多一出道就得
好唔好聽好唔好睇市民已經擺明唔在意
藍嘅唔接得 中資嘅都唔接得
想問下咁佢點搵食?
叫黃店$50時薪咁請佢拍廣告?
再講 你以為接唔接廣告係佢決定?
不會懷孕真好
咁你同世界脫節得好緊要
佢接咁多廣告我就知道藍圈班高層知道點收黃圈皮
靚仔呢d野好主觀
你唔覺唔代表人地唔覺
twins當年既look咪又係柒咕碌咁
唱又唔得跳又唔得
一樣大把人鐘意
我覺得viutv 係贏在抄bts
將成為偶像既心路歷程同生活
拍左出黎
令到mirror個親切感好強

不過我都係覺得mirror好柒
d歌好撚難聽
如果全能跳得唱得睇得仲洗留係香港?
直接去韓國做練習生出道唔好?
邊有咁多點解,鐘唔鐘意呢啲主觀感受,講到敗壞社會風氣咁誇張,笑撚死,真係同啲老屎忽講嘅野無分別
買樓都敗壞社會風氣
咁你地住公屋就上撚哂天堂了
百貨應百客 就係咁既意思

反而如果所有潮流喜好你都中槍,你就有問題

唔啱你口味又唔洗跳出嚟刷認同感既
Cctvb仆街係開心 大把有才能既小眾歌手又唔吹捧 點解要係姜濤?
唔夠實力就真既
但慢慢努力 由一無所有奮鬥到有聲有色 有幾敗壞風氣?
你咪唔好鐘意,我都唔係特別鍾意(但唔討厭)
事實就係而家佢紅到仆街。
連登仔又燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞