到底姜濤有咩好

493 回覆
337 Like 1383 Dislike
你都識講一開始
依家咪一開始
唔講以為Mirror出左道十年
btw造星除左同樣係選秀節目之外仲有咩抄produce形式都唔同
K-pop之所以紅係成功將其他西方音樂元素融入自己既韓式歌舞入面
好耐好耐以前日本仲早過韓國出偶像團體,但K-pop之後跟住出自己既偶像團體都同J-pop有好大分別
最起碼走既曲風,舞蹈已經好大分別

香港樂壇,邊樣hit就會跟風,一直被人拉住鼻哥走
由以前改篇日韓文歌到依家都係咁
出道歌一秒間都已經唔係韓風
想講Warrior轉哂做韓文歌詞已經係成首K-pop咁
轉哂做日文歌詞成首J-pop咁
其實見到咁多負評你自己知咩料啦 人地鍾意佢咪鍾意佢 觀眾緣都係實力既一種來
唔覺姜b走韓風
好多女人女仔覺得佢可愛靚仔已經夠
最近愛上佢
非姜糖
但睇到呢排咁多踩姜濤/話唔明佢點解紅既post就好好笑
你咪繼續唔鍾意囉 無阻佢依家的確係好紅既事實
由佢903攞完獎到依家keep住咁多討論 到佢早排做二汶演唱會嘉賓觀眾既反應都證明到
而鍾意佢既人都係會繼續鍾意佢 唔會因為你講一兩句而突然唔鍾意
樓主咁着緊去踩低一個up and coming既新一代歌手只顯得你好廢老 唔願接受/了解新事物
同兩者比較,就一定係更似K-pop
你問十個聽開K-pop同J-pop既外國人都會咁講

況且似J-pop都唔係咩好事
你估話淨係得韓風班人真係有聽過MIRROR or 姜濤其他歌咩
可能連韓文歌都無聽過添啦
邊個出名咪屌邊個囉
你就算開林家謙SERRRINI post嗰班垃圾咪一樣屌呢樣屌嗰樣
是古非今﹐逢紅必反﹐眾人皆醉我獨醒
應援燈團綜呢啲日本有左好多年
同埋入面冇講到造星點抄produce喎
係咪毒撚眼紅人有咁多女埋身喳
你識講佢地發展左兩年
那星
孫交搞革命都唔止呢個數啦
比多幾年人地去摸索下囉
孫文
兒登仔逢紅必反,逢反必紅
唔好意思 韓團由一開始攞人條橋已經有自己嘅修改入面
一代韓團train得嚴謹過櫻花啲養成系咁多倍 多好多嘢學 再限制埋練習生所有方面嘅生活
反而係到而家先放寬好多

你哋花姐自己一開始都已經係話抄考produce個idea啦
認係韓風好委屈咩
咁做咩唔認而家係行韓風呢
之後摸索到咪轉定型囉
唔係講緊全民造星100%直接抄PD101個比賽形式
係講緊香港搞同樣性質既選秀節目最尾都係選出一隊偶像組合,而且隊組合同對上一年韓國自己做既選秀節目選出既組合同性別又差唔多人數
最慘係花姐自己都話成個show靈感係源自PD101,想唔認"參考"都唔得

另外上面link講果幾樣係本身設計都好似
我唔post圖,自己google search就搵到
如果Mirror紅到出外國,BTS fans第一秒已經會嘈點解Mirror logo咁似BTS
形狀同字擺位都差唔多

照你logic
咁你係唔係反姜濤嘅cctvb打手
係啊佢係咁講啊 但實際上邊忽似?
又冇分rank 又冇觀眾投票foul人 組團又唔係跟排名 又唔係期間限定
花姐一開始夠話想將Mirror整到AKB咁添
參考同抄兩樣野黎
一開始佢話參考pd101 實際上做出黎都唔同
選秀節目揀隊野出黎都叫抄咁真係冇野好講
唔知你講邊隊 不過Mirror一開始冇定幾多人 有諗過15有諗過9 最後先變12個

嗰個波咁嘅設計有好多團嘅手燈都係咁
快啲走樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞