到底姜濤有咩好

493 回覆
337 Like 1383 Dislike
年輕人嚟講大方得體,有禮貌

比隔離台惡搞都公開表示唔介意,夠謙虛

有私追粉絲打擾現場拍攝會同粉絲溝通,即使粉絲唔滿意甚至話會unfollow都唔會縮,公私分明

雖然我都唔buy姜濤個樣,但一個明星唔係淨係計外貌架,你幾靚仔都好,份人無品照樣黑人憎。我覺得姜濤啲性格幾值得後生一代學習
係咪認錯咗TVB嗰啲?
你又覺得追夢發明星夢係害咗年輕人
你又話日本外國啲音樂好,你知唔知人哋個音樂工業/娛樂事業就係因為個社會keep住有班有火追夢嘅年輕人衝擊呢個行業,所以先有咁多多元化嘅嘢

由以前啲人夢想想做歌手會俾人笑發明星夢,到而家參加全民造星變都無乜嘢,其實香港已經變緊,希望越來越多有能力有潛質嘅人唔洗再怕比人恥笑,加入樂壇
有啲friend平時淨係聽外國歌
都識講姜濤
樓主你仆街了實俾人屌到開花
佢夠努力夠謙
咁最尾嗰句我又認同既
連登仔不嬲棒完邊個 過多唔洗一年就開po踩到人一文不值
除非嗰個人係死撚左先會一直比人神化
成個pattern都喺到 依啲唔撚叫後知後覺 係連登仔嘅劣根性呀傻仔
食正本土偶像需求同係TVB大敵人所以先多人撐
睇過全民造星都唔會講到佢無才無藝啦
以前twins唱歌咪又係差 一樣紅到仆街
明星呢啲好主觀感覺嘅姐
可愛咯
Twins 好撚好j喎
冇錯,姜濤係唱同跳都未到突出嘅表現
Mirror入面唱同跳都未輪到佢,但佢喺組入面係平均嘅表現,應該未至於差掛(起碼咬字就真係要再俾啲心機去改善)
至於佢紅,就係對於fans佢係有一種非fans理解唔到嘅魅力,我都理解唔到
但係好多人都係喺佢以前一出道嗰陣都幾唔鍾意佢(包括我),但係正正慢慢開始越見越多佢嘅野嘅時候(佢嘅訪問、叱吒live),係會對佢慢慢改觀,佢嘅態度、show出黎嘅形象,依啲都係除左實力之外一個idol會吸引到外界嘅野
佢黃唔黃就見人見智啦,講到黃無論Mirror定Error都未到佢

同埋見樓主你話連欣宜都不知所謂唔知你係講緊邊首,如果你講緊新嗰首@princejoyce,咁其實真係你接受唔到新嘅快歌或者話根本你仲停留喺廣東話只可以係慢歌嘅年代
之前個演唱會
水準都仍然keep到
漏左哥哥
其實真係好難得,入行二十年,啲歌又易唱,咁都可以完全無進步
技能黎有回憶就真嘅,但真係唱得麻麻
Mirror的確好多野係韓團果邊照搬過黎
你簡單用BTS,Highlight,Wanna One上網search已經知道Mirror有咩係參考韓團
我就唔識欣賞港版韓團
以前香港一直都有做開偶像團體而且都好紅
根本唔需要咩都跟到咁足
講真,外國人會唔會聽你打扮曲風編舞MV都咁似K-pop
有人話同K-pop唔似但拎最新主打Warrior為例,幫佢配韓文歌詞已經睇唔出同K-pop有幾大分別
呢種組合同東南亞既韓風組合一樣只會受當地人歡迎

不過好同意你果句
以前香港一樣有偶像
只不過依家啲偶像都變哂質,冇左自己風格
的確係, 或者香港宜家真係無乜同類型嘅對手
加上佢又冇乜大缺點
不過不失就紅到架喇
希望樓主唔好再提四大天王/張國榮
廢事年青人睇完會發明星夢
姜濤冇咩競爭
成個香港得Mirror一隊韓風組合,而佢係最受捧/大多數認為最靚仔果個
再多過隔離大台走去寸人
所以造就到依家咁紅
做到係香港紅已經好叻好叻啦
你拎一個發達國家同香港比
市場 資源 人才都唔同啦
首先抄到似
再諗點樣有自己特色啦
人地韓國都係得一隊打到去歐美市場
真係睇得mirror太高太高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞