到底姜濤有咩好

493 回覆
337 Like 1383 Dislike
敵人嘅敵人就係朋友
咁依樣唔怪佢地,人地主力唔係唱歌跳舞而係幫羊生應酬
其實佢地都係出左2 3年,點解個個一黎就講到 「佢地而家應該要紅到海外如果唔係根本就垃圾」咁
當年張國榮佢地輸出到日韓,除左係本身實力之外,更重要係當時日韓嘅娛樂環境同而家根本冇得比
同埋仲要講緊韓國政府呢十幾廿年投資咗幾多錢落軟實力度 本身人哋政府政策就係好重視軟實力嘅輸出
其他人覺得佢好咪得
反之
港共唔打壓你娛樂文化發展都已經偷笑
講野好gay好女人
大佬你有無諗香港娛樂圈個斷層幾撚大上次叫做有d名氣既組合係幾時既事
其實發明星夢有咩問題 點解要咁貶義呢
你會唔會話想做醫生既人發醫生夢
想做律師既人發律師夢?

明明大家都一樣要付出自己既青春同努力
點解想做明星就唔得呢
事實係佢真係紅到
如果佢當初唔發呢個夢又何來會有今日既姜濤
sor,想打張國榮
先唔講佢其他嘢
我覺得一個藝人影相成日用✌️
冇其他姿勢好奇怪
擺po方面可能要人指點下
不過中立d講 tvb一早係香港已經成功左啦 2000年個陣好光輝 不過係10年前已經故步自封 而家開始末落緊
我都無反既意思 佢因為呢個po愈黎愈紅 我完全無所謂 想討論下姐唔好咁嬲
咪典型mk仔一個
我老了
啲人撐佢無非想viutv啲星可以同TVB對撼
見親呢啲post都會諗起屋企人
由細到大 一係屋企播陳奕迅 劉浩龍 張敬軒 周杰倫
都會比阿爸係咁屌好難聽
係咁哦話唔係歌黎 歌詞冇深度
出黎唱又冇台型又點又點
跟住係咁講以前許冠傑 beyond 羅文既歌先係歌
次次都搞到好忟憎

估唔到大大下 已經變成宜家我呢代人批判新一代既歌
己所不欲 勿施於人
雖然都唔係好識欣賞姜濤mirror
但佢地紅得起 有人鐘意聽 冇野好質疑
反而見到廣東樂壇仲有人追幾開心
下?
睇嚟你對蛇精男嘅定義同大眾好唔同喎!
要講靚仔 姜濤的確唔算係 而且肥仔底 塊面大 但起碼順眼先
鐘意一個偶像 好少人會揀一個睇落好完美既人
反而係一張白紙 睇住佢成長 咁佢對人對事 態度又謙卑
唔會以為自己好紅 擺架子 比人感覺係善良 單純咁
呢d野當然係主觀印象 係睇感覺 但好多妹妹姨姨鐘意
好多fans由造星1開始追起 有d人可能由佢開始出名先追
依家造成左一定既話題, 知名度, 受廣告商寵愛, 有市場
憑2年出道有咁既成績 已經好出色 係成功既
咁我覺得佢仲有唔少不足 例如懶音
我諗鐘意得佢既人 都唔會嫌佢唔夠man
因為佢真係唔係呢個形象囉
又嚟韓仔?
講咗幾十次姜濤係日系,邊忽韓呀?
呢班人都係樣一般,學歷肯定高過姜濤,建議佢地全部參加造星,話唔定又有多一粒新星誕生
係架 無咩人會鐘意d完美無瑕既人
一定會有d不足之處 就係想睇偶像係學習中 跌盪中成長
連你條hater都花心機打文
又會費神諗佢

就知佢入晒腦啦
愈多人反 同時愈多人愛
我覺得佢唱跳其實真係唔差,成日又話支持香港樂壇,但有邊個紅就要踩,為咩?香港樂壇咪因為咁衰落囉。講到香港特色,唔通真係個個要係唱羅文嗰type歌咩?時代會進步,潮流會改變加嘛。。

不過真心講句,有時見到姜濤啲廣告,覺得有少少太油膩。。又個個廣告都係佢,都望到有啲煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞