到底姜濤有咩好

493 回覆
337 Like 1383 Dislike
唔好咁痴線啦你
你點到我愛國有咩好,我咪答囉屌
點解女人可以化妝,男人又唔可以化妝?stereotype? 男人一定要陽剛,女人一定要陰柔?時代進步緊,大家嘅思維都要進步下。好多時我地有二元對立嘅思維,係受舊有觀念影響咗。
有部分人係,但有真心fans
考有feel都淨係睇咗冇保錡嗰幾集
見撚到都唔開胃

而家唔同以前 我唔睇你viu可以睇其他野
唔係話你夾硬放件保錡喺到我就要迫住睇

本身真係對mirror反感
覺得成堆乸型
原來lokman勁man
年代唔同有咩好比較,之前都唔係對佢印象特別好,因為上年叱吒最愛男歌手無諗過係佢拎,不過聽完佢唱live同今年出既新歌都開始改觀咗,同傳媒啲對答又正正常常,唔明有咩好反。雖然我唔係女,但都幾佩服佢,加油
仲講咩對撼
冇viu都唔會睇tvb

大把野睇喇
反到連經理人唔靚都做到point
因為up得出都係得哥哥 4大天王呢啲
但其實可以拎佢地黎同姜濤比
絕對都係對姜濤既一個肯定
睇開BTS
雖然mirror有一定距離
但香港人支持香港團隊 why not
其實真係唔差 live幾穩 好過好多人
叱吒嗰晚
要陽剛味其實都有lokman stanley alton ansonkong
成個post充斥住主觀感受 老屎忽視覺 再加假膠一堆
仲有咩好討論
我本身都有啲盲反 唔明條未戒奶嘅mk仔有咩值得咁多人中意
無意中睇到佢果晚live 又真係唱得幾好 一唱歌就變咗第二個人咁
因為咁先考驗到本身質素同受眾原因
如果俾佢地撈多10年都仲係得香港紅,都幾間接證明左因為夠本土同政治原因先多人撐
走出香港就唔會有呢啲為撐而撐既原因,所以Mirror/姜濤紅到去中台東南亞,已經證明到自己值得紅
要激下先會出黎講野
唔好玩啦 tvb近年有乜星呀?
唔講政治冇睇tvb超過10年,事實係tvb啲劇垃圾其實講咗十幾年啦,viu綜藝節目真係唔錯,成日試新嘢唔會千篇一律
佢喺全民造聲嘅時候真係好亮眼
佢好努力將每一個表演做好 每一個細節都唔放過
同埋佢好講求創新 有一集佢喊因為佢唔想做返啲一模一樣嘅嘢 怕會悶親觀眾同埋冇突破
佢台風好勁 d表演係幾好睇 個人覺得佢同fatboy果集最正
佢造星時樣比宜家再標緻啲再瘦d 把聲辨識度高
當時已經吸納咗好多粉絲
加上佢嘅毒撚同乖呆性格 好多姐姐想保護
出咗道之後佢一直都好謙卑 好難得
個人覺得佢都幾真誠 唔係做戲
Mirror 每個人都有獨特之處
睇吓佢哋啲綜藝訪問就會發掘到
其實佢哋一啲都唔抄韓團。。。係好本地嘅跳唱組合。。
每個人都好有character 至少每個人個樣係唔同先
最重要係佢哋黃到仆街睇warrior rap既歌詞就知

利申: 唔係粉絲但有留意
希望類似樓主嘅人真係了解多啲先講d mean野
唔好一嚟就覺得人哋死口靚仔好乞人憎咁
支持下香港嘅新人 咪成個old seafood咁
咁證明你同大眾嘅品味有d 唔同。
追求民主嘛,姜濤咪就係票選出黎嘅偶像,當然連登仔有無去投我唔知la
佢獲得最多票數,代表支持佢嘅人比較多,咁佢紅係正常。
AK玩考有feel嗰陣成個細路仔咁
其實就真係見唔到日日都有吹奏po
但就日日都見到pr狗打手開post想唱衰人

頭幾個回覆都係啲帶風向留言
與其話連登好多小朋友
不如話連登都好多老套又唔接受新事物既人

2021年喇
唔好以為開多幾個post就帶到風向
好撚柒煩 鍾意咪鍾意 唔鍾意咪鍾意囉
冇人迫你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞