輕小說-ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか 17卷

444 回覆
4 Like 1 Dislike

序章弗雷雅獨白,順便解釋了能鑽漏洞變身希兒是因為赫倫的魔法跟交換真名的關係,
希兒這外貌和身分是原本在天界就常用的偽裝。

一章接著16卷最後,貝爾打槍希兒後跟大家會合,貝爾內疚的不敢面對艾絲。
隔天琉過來找貝爾,貝爾直接攤牌被希兒告白後拒絕她了,
因為有憧憬的對象所以不能接受希兒的心意,琉聽完恍然大悟,
然後兩人一起出門尋找希兒。

另一方面赫斯提亞在街上馬上遇到弗雷雅來賭人,弗雷雅直接攤牌她要搶人,
這踩到赫斯提亞的底線所以直接拒絕,然後弗雷雅就下令當場開戰,
雖然赫米斯有下令眷族要看好弗雷雅眷族,愛伊夏也有因為春姬要被攻擊而直接介入,
不過還是一瞬間偉爾夫、命、莉莉、春姬就被矮人四兄弟和艾倫打趴。
試閱就到莉莉拔出魔劍應戰不敵被打暈結束。
高Lv打低lv 人又多 又玩偷襲
琉同亞絲菲並肩作戰型到

一開始就俾人打暈晒,咁就點打?完全諗唔到點贏,除非洛基幫手,不過我估佢食花生多d
成個眷族突然間cheap曬
本身都唔係頂班
佢講芙蕾雅

行行下街 比人圍
個個打到重傷
咁人哋主神要型 (7下7下)即場say no

未死算係咁
等人救場啦
唔通say yes?
上帝視角就係拖時間佈陣 但乳繩撚知條八婆cam好曬
想知公會點搞
呢場芙蕾雅贏定輸
公會都要處理
無論芙蕾雅贏定輸, 首先都要諗宜家呢刻點處理
事後就事後先諗啦
通常扮傻
手腳又慢
神喎,同其他神比真係成個弱智咁
得啦得啦, 個個都知你憎乳神架啦
佢真係 太鳩
想知作者點搞多啲
除左搵洛基幫拖根本冇得打
但洛基冇理由幫佢 最多得劍姫自己走去幫
好似話有新角色
除咗仲喺船上面個lv7,仲有邊個打得贏奧它?新嚟都冇用啦
春姬未退場嘅咪劍姬甚至兔仔升lv打 而家除左暗夜騎士之外無人可以同奧它抗衡 但係作者話唔想寫佢
唔認同春姬幫升lv就會夠打,奧它都算係另一個外掛嚟 同埋佢地嘅技術都係用嚟打怪物多

對人嘅技術始終唔夠奧它嚟
四金合一 有得打

搵人同兔仔合一囉
就算洛基三巨頭打奧它一個,對奧它嚟講只係會苦戰,仲唔一定會輸

其實一開始佢地就俾人打低晒,我係芙蕾雅就會威脅貝爾,唔想佢地死就過嚟,咁就連打都唔洗打

不過當然作者唔會咁寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞