輕小說-ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか 17卷

444 回覆
4 Like 1 Dislike
第三季OVA出左了
kuma
第一次本篇出
果段豬唔知咩豬笑死我
想飲Kuma D沖涼水
荷米斯登場果下
阿密德嘅洗澡水

赫斯提亞身為處女神,見到大象都冇反應,仲喺到評價,老江湖

娜扎對住老野條野都冇反應
睇完ova 原來芙蕾雅變希兒連對波都變細埋
亞絲菲出場個下轉音樂好正
聖女多啲出場就好
明明咁屈機
劍姬神聖譚屈到爆
可惜外傳應該唔會再出動畫
17卷芙蕾雅得罪全歐拉麗,仲話全部眷族一齊上打戰爭遊戲,應該迦尼薩要維持秩序唔打,洛基、鍛造神、米赫、建御雷、酒館(除咗蜜雅)、赫斯堤亞全上vs芙蕾雅。

蕾菲亞同媽媽遠征,應該唔打。
卷尾暗示咗,應該傲嬌狼 vs傲嬌貓,加雷斯 vs四兄弟,貝爾vs白妖精,艾絲同亞馬遜疑似 vs 黑妖,芬恩一個唔會夠奧塔打,可能分一個亞馬遜,2對1奧塔,或者作者想鋪機會比芬恩升7而單挑(叫得冒險者明知輸都要打),酒館娘個啲可能會打芙蕾雅啲lv.4。

想像唔到18卷個篇幅要有幾大先寫得哂咁多戰鬥,預計未必需要砌低芙蕾雅,只要貝爾做到啲感動芙蕾雅嘅嘢,就會令芙蕾雅放棄繼續打,從而正式收服芙蕾雅乖乖做後宮。
18卷實寫唔曬不過我好肯定重點劇情會寫落外傳洛基班人打嗰段一定係得幾句 剩返主要寫貝爾
學和馬打字機咁整本辭海出嚟
18同外傳13同時間
大森又寫好想2本一齊出
但應該9成唔比
外傳13似係同19同時間wo,19之後先出外傳13

屌那星,唔想再等了。18卷寫多過14卷直接完咗佢啦
大森寫幾多冇用,要GA肯出先得
1617大森可能都係當咗一卷嚟一次過交,GA唔出冇計
當佢半年出一次,外傳13要等到2022
其實我好懷疑出得太密會唔會影響銷量。。。既然睇緊嘅自然會繼續睇,未睇嘅亦唔特別會因為你出慢啲而更有意欲入坑,咁點解要拖。。。反正你手遊都係還手遊去補完個故仔啦。。。
宣佈左有動畫四期肯定唔會比佢咁快完啦
話時話ova唔見廢柴妖精,應該第4季會獨佔n集
睇巴哈有人話今集ova係劇透緊第四季

睇完又覺幾似
透咗啲咩? 唔係好覺。。。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞