垃撚圾 飛馬電腦 有卡唔派貨 做臭自己個朵(2)

1001 回覆
82 Like 7 Dislike
對唔住, 我柒咗
仲有,講多樣
佢係留言話有既得利益買唔到卡先出聲
喂你on9架?
牽涉到我利益我唔出聲幾時出聲?
咪勿污名化為自己「權益」出聲呢樣野
就係你班撚屌(大部分真正社會既得利益者)成日污名化為自己爭取權益呢樣野,先咁多弱勢,先咁多有強權無公里咋
答埋我呀,為自己利益/權益爭取有咩問題呀
VG:「關我撚事?」

飛馬:「..........」

林仔:「兒登仔唔好咁天真,我都要搵食」
中田都係出過一樣嘅事俾人屌完一鑊先改,不過起碼人地肯改
大把人冇買卡睇佢班腦場撚唔順眼
而家唔屌唔通到自己砌女出事先嚟屌
免得大家要去撚仔度 睇佢點回應 貼出嚟算

撚仔 Facebook
破例Share多篇比連登仔睇

你想改變到行業文化
一係,有絕對嘅錢,買撚起晒佢做主導果個
一係,有絕對嘅權力
乜撚都冇又想學人玩?麻煩跟返遊戲規則玩
唔跟?自己諗計啦

有錢係咪一定得?傻啦,王維基無錢咩?一男子搞掂
ViuTV 都用咗五年時間先build到咁多野
開始拎住個主導權玩

講返電腦界,上次話完NV搞到無卡比果個外國YouTuber,如果唔係其他人出聲用輿論比壓力老黃,想改變到老黃政策根本發夢,或者咁講,只要講真話果個唔夠大嘅,根本唔會有咁樣嘅效果

點解我成日鬧連登天真咪咁解
啱呀,
卡我就一早買到
賣完又買返添
本身諗住食下花生
推撚死間野佢,藍撚到
中國人思想
中田起碼即日回應
柒咗敢認
飛馬正垃圾 出事玩深潛
補救黃金時間都冇埋
有關公都幫唔到啦
開口埋口 腦場文化 多過5年喇啩?
咪又係咁嘅柒樣,好意思屌人天真 戇鳩
改幾個字全部可以套用返落當日走出街反送中果d野到
關乎到自己利益咪又係成件藍絲咁 笑死
連登出聲、舊登出聲、HKEPC出聲

三個地方都有人出聲

KOL?

一個就「關我撚事?」,

一個就「我都要搵食,你咪撚推我出黎死啦」
Sub 共產黨入行業文化
又一篇
只不過唔想承認自己無能同埋唔想努力去改變
開口埋口腦場文化腦場文化
燒撚壞腦呀
講緊條撚樣有卡唔派就剩係識spin去腦場文化
想話 "其他鋪頭都係咁架啦 又唔係剩係飛馬" 咁樣?
但係就唔會去屌呢d所謂腦場文化 屌呢d閪鋪
講到尾都只係關乎到利益果d野姐下嘛 懶正義
原來課金養呢隻肥柒 都係睇呢啲爛閪文
「屌你老母連登狗」
中田道歉認錯係咪唔跟腦場文化
定飛馬林仔VG之流為一腦場文化
撚仔又有新reply 啦

唔好話多,講到尾都只係既得利益,買唔到卡果陣咪出聲

人係咁嫁啦好正常,而家就想推埋科技界YouTuber 去死,我當就真係有一個走出來為咗佢地屌,屌完斷財路係咪連登仔養返起佢?連登仔有無咁嘅能力呀?無咪即係搵CONDOM囉,仆街啦去

收到㗎啦 撚仔
正宗藍絲
比哂理由自己含
關於為利益出聲我上面回應左

而所謂如果有人出聲斷米路

喂,你咪咪撚出聲囉,最多連登仔咪笑下你
係你又要做雞又要貞節牌坊,又要賺錢又唔想比人
自己無膽先要人推
有膽又有料洗撚人推咩 大把人跟住你尾啦
一開頭話自己既得利益 我無野講咪得
又要起黎笑兒登仔 又call馬一齊圍爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞