垃撚圾 飛馬電腦 有卡唔派貨 做臭自己個朵(2)

1001 回覆
82 Like 7 Dislike
d仆街代理
10900K
攞晒客人訂金去買貨收埋
暗底用炒價放去俾礦狗再呃個落咗訂嘅客冇貨
即係唔洗成本 無本生利
俾訂金係史上最大騙局
B560
如果當日拎D訂金拎去買BTC或者ETH果D
今時今日可能已經夠cover哂

d鋪頭收咁多訂又唔出貨賺幾多呀
睇怕唔會回應架啦
慢慢淡化件事
同一張卡12月尾係F訂 等左個零月就收到貨 係咪執返身彩
實係咁
根本無得解釋
飛馬電腦
唔回應厚顏無恥
睇左陣vg既直播
臨未問點解唔等轉排3080Ti

其實一早問過㗎啦 佢話有消息聯絡我
只不過冇收到任何正面回覆
我都等到四月㗎喇 都冇任何消息
俾過呢個建議架喇實際上
冇人之後同我商討過呢個安排
唔通我每個月都問人一次可唔可以轉3080Ti?
Btw 除左法記邊到仲有高達卡
中田正都係咪都有
可能佢地規模太細 衰成日冇貨
明明主打賣MSI 但熱門野佢都係冇
連買D A2000呢D公廁野都話要去行家度拎貨 佢自己親口講
你地加油唔好放過依D人

不過我自己做過類似case

過常商家肯退錢就case close

好難追佢其他嘢

因為你多數買嘢訂嘢係跟據商家方嘅條款去處理

上面多數冇寫明如果唔能夠如期交貨俾你地

商家會點樣賠償

而佢退返錢,法庭會視你地已經收返個成本

佢hold咗你筆錢要收返佢利息或者件貨係等佢派依段期間升咗值等等

其實好難去量化你地嘅損失,你要追,亦都要清晰咁例明返個理據同參考資料俾法庭去定奪

除非你落訂嘅時候,佢地簽咗約講明佢係幾多號之前派唔到貨,就要賠返指定嘅嘢俾你地等等

最後,雖然勝算低

不過如果你地幾十人去報下海關,一人俾幾十蚊入一張小額傳票煩下佢

有咁大搞咁大令佢聲譽受損,都可以俾到D教訓佢嘅

佢仲有可能會為咗唔想煩俾返小小甜頭你地
Vg不如你下個禮拜搵我上你直播傾啦
我啲post咁耐都淨係針對飛馬姐
和平討論真係唔介意
push, 尋日又想我cut 單, 大家 叫佢攞入貨單來睇
冇抵押借貸大約30厘(假設參考信用卡嘅息口)
1月落訂。到4月先退。前後當你3個月。
落$1000訂。
如果只考慮利息,唔考慮其他,例如要再用過高價去買顯示卡,合理地係應該還多$75。

其實咁就已經拎返口碑。佢冇本生利,呢$75都唔俾,真係食得屎。臭曬朵。
唔覆架喇,生意照做
遲啲會唔會賣埋礦機,激撚死你
75蚊賠比乞衣?仲要咁串
你諗多左
本應預佢抄價再加少少,估唔到咁狼死去到過萬一,頂
已經係砌機,成set 俾佢賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞