垃撚圾 飛馬電腦 有卡唔派貨 做臭自己個朵(2)

1001 回覆
82 Like 7 Dislike
真心而論 VG啲片同直播無乜質素
除咗講粗口同嘩眾取寵之外
佢真係唔識講嘢....

個人覺得咁多個電腦界YouTuber係其中一個新起之秀
Techxxxxxx比較有質素

不過只係舊果班腦場友,叫做識人多,有少少影響力
條友係直播只識講屌你老味

最搞笑就係一講到飛馬個到
有好多野都講唔出口 個腦轉唔到
就知身有屎
之後仲話行規唔可以講

屌你啦
成個零售業都知 由你平既雜貨鋪至貴既名牌店
佢都要你食骨麻
香港咁多電腦鋪 人地咪又係識點散晒d骨
同埋你自己都話 返到五六張都算叻
如果你明知次次都返咁小
點解唔退返訂比個客
唔好話無list/太多人訂
人地game鋪大作次次幾百 過千張訂都係咁聯絡d客

最搞笑係佢唔認賣比礦家 得頭3分1岩
姐係已經認鳩左 差價高 唔派貨比人
我覺得窮人都唔錯
唔知個VG同飛馬之間有幾fd啦...

不過如果真係好fd
呢啲大是大非問題 佢真係好難做嘅

不過又要驚又要講 就咪撚學人開直播啦
仲要話得3分1係岩 所以飛馬唔出黎回應
姐係已經認自己錯左

錯左唔出黎道歉 咁咪同林鄭一鳩樣
佢琴晚個直播認左係有放卡呢回事啦
仲笑飛馬唔轉電話卡
不過佢話放卡俾嗰條友唔一定係掘礦喎
我唔想撈埋放卡嗰單嘢一齊講
咁我呢單又點計呀
成個直播都提起過咁濟
冇提起過*
techicardia都係馬家軍
fd唔fd就唔知
只係佢拍得呢d片
佢得罪左d鋪頭 佢想去入腦場拍片影相就無咁易個個都比佢做
仲可以間唔中r下著數
返唔到貨咁砌機客又會有現貨
Vg話自由市場可以放卡比邊個就邊個
同埋點肯定放嗰張卡就係佢訂嗰張卡
話冇衝突喎
你咁樣講實得嘅不過冇道德囉
不過成個行業都冇道德只不過飛馬俾人捉到姐
係呀咁我呢單點算
有型號同款喎 有貨喎
俾人督爆咗先萬五放比人
萬五比訂你黎做乜?
個CS又係廢撚到
完全耍手擰頭頭當冇一回事
訂飛馬嘅原因就係因為你比其他人平
咩家軍我唔知啦,我只係以作品質素平心而論

VG啲作品真心馬馬地
我同我friend打上去都係講兩句
就直接叫人WhatsApp你地 Hea撚到
好忙咩你依家口講唔得㗎 定係鋤緊Dee唔得閒
定係又要比時間你度稿呀
自己都係個行業嘅既得利益者
仲唔個個叻哥上身咩

成個無賴咁,以後邊個敢同飛馬訂野呀原來訂完都仲要睇老闆鍾意賣比邊個
佢唔識就咪撚講啦,一陣Matthew哥屌你屎忽話你倒米呀on9 vg仔屌佢老味個款成個道友咁係唔係真係隊野隊到壞腦
利申 睇完佢直播 絕對冇扭曲佢說話
仲有個苦主call台添 硬食左張msi $15500
鍾意賣比邊個就邊個,咁就咪收人訂啦
而家免息貸款呀?係咪要無限等到40系出先有貨俾人
以前覺得啲大鋪hold住晒啲大貨
當而家成個行業變返一樣嘅時候
之前就係覺得你哋唔撚同其他鋪
你依家飛馬做起左又咪同埋人哋一樣走後門放卡
你又係咁嘅價位 咁我做乜要幫襯網店
又少貨過人 仲有貨都唔撚派
啲客係咪賺你個免費砌機費同埋免費送貨
林仔琴晚自己都話覺得連機砌好戇鳩啦
都唔知邊撚個發明呢樣嘢野
你而家變到訂單卡既人好似低人一等咁
屌你我都要張卡打機咋
如果唔係你飛馬當初訂唔到5900X 少貨又貴過中田
我可能已經一早成部喺你度買撚咗啦
洗撚訂單卡咩
我依家幫你消費㗎
又冇撚講話派貨比砌機先 明老屈啲客
明唔明我最撚嬲係乜嘢啊
你嘥撚咗我四個月時間 又要焗鳩我而家街價買卡
你之前果斷退訂
咁我咪可以開開心心$8000去第二度買到張卡
唔使而家喺度食炒價架屌你老母
而家根本就係睇死你哋屌完一排,下次咪又係搵返佢買
個個行業都有食骨架啦
相信大家都知架啦
不過今次飛馬唔知係自視過高定有自信可以短時間返到好多貨定點
由舊年開始就不斷收訂 到最後個價升晒都仲未返足貨

問題就係你做生意 定個selling price 就應該將所有因素計晒入去架啦 (包括食骨、風險)

屌你,飛馬老細同腦場打手,你地唔係真係咁天真將個來貨價mark up $10做profit,無考慮過風險掛?

唔識做生意,就咪撚學人做生意。
都係果句,打開門做生意就係有風險,好天搵埋落雨柴,一個唔小心損手爛腳係在所難免,輸唔起要個客退訂?咪撚學人做生意啦,屌你老味,大學生喎?

唔好再將礦工炒高價、Nvidia同代理出貨少、代理要你食骨呢啲做藉口,呢啲都係你訂selling price果陣要考慮到嘅因素,你考慮不足係你商家嘅責任,你只能怪唔夠眼光,預料唔到,唔好將自己都講到係受害者,你收人訂果刻就係你責任!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞