垃撚圾 飛馬電腦 有卡唔派貨 做臭自己個朵(2)

1001 回覆
82 Like 7 Dislike
代理有份拆貨派貨俾分銷商,啲錢代理都有份賺架,點會理你。

有無睇唔眼嘅行家俾啲料,報海關老廉好過啦。
代理又係仆街
銷售嘅又係仆街
最後冇卡貴價就由消費者食
不過代理一定賺最撚肥
私底下都唔知走咗幾多張
屌你油二真係派比客架
我個fd係油二砌機用好合理既價買3070
所以先話佢有良心
Terminal 呢方面好似做得幾好嘅,我之前訂10系。

佢地唔收訂,只係留名、電話、卡牌子model ,排到你就打俾你,同你講幾錢,起碼唔洗hold起客筆錢,又唔會俾個假希望個客。

你走去問佢前面仲有幾多個排緊,佢又答到你。雖然唔知真唔真。

依家做法唔知有無變,都好幾年前。

Fb見到好似有人terminal排30系3個幾月可以正價買到,唔洗食炒價。

利申 非terminal 打手。
包拗頸嘅人。連登大把呢啲人。

只要睇Like數,就知邊啲人係包拗頸。

佢地懶係與眾不同,用非常人嘅角度去睇件事。懶係有道理咁。

但現實生活,可能係唔撚夠膽出聲嘅毒撚。
我12月中排排到宜家都未有
唔洗錢排由佢
不過聽個cs 講應該都係砌機優先
佢都好直接話唔知排到幾時
我都有FD T記入到
店員
利申想排T記,不過等緊3080Ti。

一開始又放風20gb GDDR6X 又同3090不相伯仲,又話一月出。

等到依家又放風降grade,又拖到年中出。3080俾人炒咗一倍價,都未有聲氣。

Terminal 如果有人mon post,幫我排定張3080Ti好嗎
有啲撚樣會懶係有社會經驗懶係通透
同現實個班廢老藍絲講社會/政府係咁架啦,唔通比你咩咩咩個班一樣
店員: 早三個月,我仲幫老細不斷收訂,老細好開心,話出年升我職加人工。 今日我連工都唔敢返。
推呀
所以今次做得好油耳真係食住上啦屌
飛馬真心仆街
香港玩硬件
由代理到零售都係shit
爭在邊舊無咁臭
應該睇牌子型號,果陣我排1066,排到頂唔順,3字頭炒價買咗,隔一排先收到電話

果陣我排ROG,個CS有同我講ROG好難排,轉Galax會易啲。
憑退訂單過底可摸耳九折
我自問我冇賣過俾礦佬

甚至有好多客問我.砌部千幾二千蚊文書機.想跟張3060 / 3060 ti / 3070 / 3080 / 3090

我全部都拒絕左.因為佢地原因係砌黎打機.但係唔好拆display card盒

咁動機係咩.好明顯.所以我見到咁既情況都唔會賣

基本上係我認為一部合理既砌機電腦,我先會出卡
屌你,唔通落名「連登 - 看不見盡頭」係個Waiting List度咩?
Ok呀,到時攞貨我show username id
悠二,3080Ti 出咗,俾我排條隊好嗎。

我一張就夠
成日叫客去理解攞貨要食骨
代理比唔到貨/代理自己炒/來貨高
屌你老母呢個唔係零售商嘅責任咩
來貨價高/預唔到貨咪唔好開訂囉
一係就price-in 落訂價囉
自己唔識計數就則啲客食
垃圾咪學人做生意
我要4090
我幫你去飛馬排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞