脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 28

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
平同貴有咩分別?係咪都係搵十年巴買?
我想問咩叫平同貴??
我都有,但係ROGAINE囉
同埋你森髮落單
唔洗5日就寄到上門收錢啦...
我4月23落單 , 4月28日送到上門.
你沉日話平既5%大約100$ 左右,所以咪想問平同貴有咩分別
會導致DHT上升 但如果有食藥
可以抵銷到 唔會引致脫髮問題

唔計染髮
唔知睇唔睇到分別
我宜家頭髮係粗少少同黑得黎好亮麗.
咁有無親戚都係甩頭髮
https://iwanthair.pixnet.net/blog/post/404236930-%E9%81%8B%E5%8B%95%E5%A2%9E%E5%8A%A0dht%E7%9A%84%E6%BF%83%E5%BA%A6%EF%BC%9F

偏偏入得黎呢個POST都係因為DHT攻擊毛囊
所以入得黎呢個POST 再做GYM
要食住保去做GYM
否則都應該甩得幾勁.
lunho
tg: @lunho
狂脫期只會係第一至兩個月發生
唔會半年後仲發生緊
你仲甩緊 因為你dht太勁 or 你有其他因素影響.
呢度好多連登巴打買kirkland牌子
水劑勁平 做到好似$3xx/6支
foam就 $7xx/6支

呢隻係平(副廠)既牌子,
因為貪佢平,同埋有效成分一樣

我就買開 rogaine
呢隻係貴少少既牌子
水劑或foam都係 $5xx/3支

我貪佢少d敏感 佢無咁易紅腫同痕
所以我比貴少少都用呢隻

無疑地 kirkland 引發既敏感例子比 rogaine 多
如果你好幸運 用 kirkland 唔敏感
我當然支持 繼續用kirkland

而我自己未敢試 kirkland .. 我覺得我應付到個價錢
所以我唔敢囉個頭去試..

ps: 純粹分享下,無意得罪任何巴打 ,
如果我淨搽同食保健生唔生到頭頂啲頭髮?
水劑同foam 有咩分別?
先唔講保健品

食藥同搽藥 , 你當脫髮係濕疹啦
濕疹要搽藥同食藥先會快D好

如果齋搽藥 OR 齋食藥
唔會話唔好 只係時間耐D..
兩樣野一齊做會有加成作用.
我明會快啲,但唔想食藥住
想問巴打 如果想睇醫生試食藥同搽生髮水
應該去邊到睇? 髮線後左好多
張圖幾時影?宜家比起黎粗左同厚左好多
同埋搽藥你淨係搽額角定全個頭都搽?
2019年年頭影
宜家粗左 因為我用左sebizole洗頭水同食藥搽藥
厚左,我諗係換左髮型師幫手留厚~~

我搽藥只係搽m額位.
咁建議你買隻六合一既保健品啦.
Trunature Prostate前列腺6合1複合配方
普通家庭醫生都睇到啦.
如果用機睇就仁安
植髮唔洗植咁耐呀?
3日乜都夠哂..
你遲早都係要同佢講架啦
不如早d講.
我由2020年10月食藥
而且係dutasteride同印 混合食 (卡啦卡啦食)
截止今年4月 真係生返好多

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞