脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 28

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
大家覺得食黑芝麻有冇幫助
想問下有無人試過香港植髮,any details?
我有一枝未開過未用過嘅,因為我暫時都唔考慮再依靠髮粉,無謂浪費,你要我平放比你
有好多髮粉係唔阻塞毛囊
但治標唔治本
但解燃眉之急,都可以用.
認同,去重要場合先會用一次半次哄自己開心
我咪例子個幾月都係甘 上面都有巴打sd 左個討論區有好多人都係甘樣 麻煩唔好張副作用講到甘無所謂
不嬲都講有副作用 食之前要諗定
咪就係有case話食左幾粒已經有數年計嘅後遺症囉
咩野副作用?

20歲絲黎講算唔算好嚴重?
如果坊間啲所謂防脫髮或者生髮洗頭水都好似冇乜用,有冇巴絲可以推介醫生或者方法再試試佢
本身頭髮半年前漂過又好乾旱,有時要用手梳一梳個頭嘅時候都會feel到甩幾條
你有無試過食保健產品個啲我之前有個朋友又係好似你咁,本身佢一直無睇醫生,之後拖到得返勁少頭髮,最後死死氣去睇
用minoxidil 2% or 5% for woman
要持續食先有效
自己覺得都有效
食左大半年多D
會比之前更烏黑D同亮麗D

都係個句
男人好慘 一係無頭髮 一係性無能
魚與熊掌 揀一樣.
每個人情況唔同
再者 未必同食藥有必然性關係
食藥前 最好確保無藥物敏感.
如有副作用 應先詢問醫生後再考慮停藥
咁任何野都會有最壞既情況發生既
出街都有人會比車撞死既
咁唔通唔出街咩
你話十個有九個食完都有事既
我諗FDA都唔會比隻藥生存到二十幾年咁耐
同埋一般情況停用後副作用就會消失
食之前衡量好風險咁咪ok lo
會唔阻塞架咩
有人喺呢度賣藥? Finasteride 應該係處方藥嚟. 賣係犯法. 同小心買到假藥
其實睇醫生都拎到藥, 叫佢比off brand 藥會平啲
同應該有藥房偷雞賣?
小心啦各位
TOPPIK聲稱唔傷頭皮同唔阻塞毛孔
呢隻好似都幾出名
TOPPIK幾出名...
天然角蛋白纖維不會堵塞毛孔或影響你的頭皮狀況

http://www.toppik.tw/qa.asp
TO 各位買印保既巴打

因為新冠疫情關係,好多藥廠停工
所以建議提早預定至少半年份量既藥物去應付

私人建議 藥物送到香港後,兩星期後才開封
以免中招.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞