脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 28

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Finasteride 呢隻成份好平
始終都推出左20幾年 好多間藥廠都有出
供應量咁充足穩定 成本又平
假既機會絕對比起其它供不應求既藥物低好多
一盒有幾多粒?
十年巴 想買 5% + 藥
求加https://t.me/styzz03
巴打我係其他po認得你

如果正常係咁上下平都食得安心啲

今晚開始食第一粒
新手想問 咩叫印保 韓保?
Google 左陣,係咪講緊保康絲?
因為小弟之前用過Minoxidil 敏感,頭皮會發紅同痕。有冇巴打有用過 DS Lab既 Spectral.DNC-N?佢聲稱含Nanoxidil 5%,而且係同Minoxidil 5%一樣結構,但就唔會好似minoxidil 敏感。小弟買咗黎用左3日,係頭皮冇紅既但有少少痕,係咪正常?有冇巴打用過minoxidil 都會痕痕地?
香港去仁安/美絲 比較出名D.
MG唔同 睇你脫髮程度去到邊而決定
一般黎講EXTRACT就夠.
觀察多一個月再諗.
finasteride = 印保
印保 勁多巴打都食緊.
更正
finasteride 係藥物成分

正保個名係 保康絲
Finpecia = 印保
有討論過

一直都講好多巴打都食緊dutasteride 包括小弟
但小弟係一星期4粒dutasteride ; 3粒finasteride
睇下停藥後有無問題
即刻請教醫生啦. 無人答到你.
YES
正保=保康絲finasteride 默沙東藥廠整
印保=印度整既finasteride藥物 , 印度廠整
韓保=韓國整既finasteride藥物 , 韓國廠整

成分都係一樣
皮膚科醫生係咪都只會開保記同生髮水俾我?
唔會有其他檢查or治療?
Minoxidil 用完會痕痕地但無紅腫

Nanoxidil可以試但都只係臨床研究中
十年巴 想買保 + 5%生髮水 求加
https://t.me/cckconcept
Dutasteride 你 o係邊買?
同巴打買 大概220/30粒
其實同韓保差唔多
唔該巴打 想問下要食係咪都建議睇醫生先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞