脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 28

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
印保平啲同大藥廠出
韓保純粹係韓國出 我仲未查到咩藥廠
Haha

Btw 成分無分別
食藥後 半年至九個月 再做
有無相睇?
頭髮唔健康 唔健康既毛囊移植完都會甩返
植完都係禿返
所以一般植完髮都會繼續食藥.
補充 韓國係myungmoon藥廠生產
唔算太出名
相比印度既CIPLA/DR REDDY'S

但同時想講 有D人會始終鍾意韓國製造多D
等於之前IPHONE有部分係韓國生產
人人都想買韓國製造 唔要中國製造一樣..
做幾多條/束?
但宜家印度爆到仆街 雖然唔知關唔關事
不過我食緊印保 下一轉都打算轉韓保算
印度單日確診35.3萬再創紀錄 黑市「瑞德西韋」假藥詐騙橫行

https://news.pts.org.tw/article/523353

我都唔敢買印度藥,就係怕佢哋生產假藥
買咗一盒韓保 $150
追post都話要200中
平到驚係假
邊間買?fb好似有官方藥房list
食過韓保但未搽過生髮水
但食咗半年好似冇咩分別
考慮緊植髮 但想搵個皮膚科醫生睇咗先
上網搵到好多 唔知揀邊個好
想問下有冇醫生介紹?
想問鋸棕櫚(Saw Palmetto)都係對付 DHT,咁食保係咪唔洗食?
如果要食,食 Berries 定 Extract 好?
一個係藥 一個係健康食品 功效有分別
正如你食橙吸收維他命C增強抵抗力
同有病果時食藥既分別
用左5% FOAM 一個月,
都係搽頭頂同額頭2邊
頭頂我無比較
但額頭有1邊有明顯髮線上升
呢啲就係脫髮期?
List上其中一間買
但個fb得100幾人follow
都唔知真定假
有冇巴打食finasteride ? 點解個個都好似食保康絲
你搞清楚隻藥既成份先

o岩o岩見到。

請問大家有冇討論過?
我都冇咩再理每月180買韓保等佢唔再嚴重落去就算
我係黃店藥房買1000蚊6盒
散買180
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞