脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 28

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
講去土耳其做 擺明係講笑咁講者
入得黎呢個帖都知頭髮好重要
唔該 我自己本人暫時只會考慮三個地方 大陸 台灣 香港
當然 有d人會考慮 日本 韓國 外國等等
yes, 我見香討有人share 過大陸做都幾成功, 但都見過一d 係幾參差, 土耳奇真係睇完個d 岩岩種上去個d 圖, 好唔開胃下

食埋效果好啲
我建議你要佢地追post
宜家既大陸 植髮真係唔太差 真心唔講政治野
大陸植髮都無疑係好選擇.
巴打可以分享下植完頭兩星期有咩要注意嗎?
我自己因為都wfh, 所以除非落街買飯如果唔係都冇咩出街
我睇好多文都話頭幾日係毛囊最跪弱既時候,
小心唔好撞到, 洗頭要用凍, 弱水流既水
大陸全部都要等幾日先洗頭, 我植個度就就話第二日洗已經okay, 但就要係好輕力手指按洗
大約一星期後基本冇咩特別, 我都開始跑下步, 但唔好暴曬

同埋我覺得剷光會比較方便處理
雖然而家shock loss 個頭好撚U
我都想像緊如果無剷光,究竟係點樣洗頭?洗完頭點吹乾個頭?
留名
吹耐d 囉, 都吹得乾既, 要用凍風吹
食左就快3個月好似都冇咩好轉咁
通常幾時見效
係咪要係藥房買架?alpecin用完成個頭塌哂
可以試
但我諗10個人有9個都話無咩大作用
萬寧或者hktv有買
萬寧有 隻野本身好乾 用完d頭髮叉起晒
如果想個頭唔搭就用maro 3D
alpecin 係唔係用c1洗頭水?
alpecin都有幾款
有d款 我都覺得唔好用
例如淺藍色個隻

我自己本身頭髮幼又軟 又長
用c1 然後再用 gel頭會硬好多

純粹分享自己經驗
因為洗頭水真係 個個人都有個個人既喜好
有人鍾意maro 3d , 有人鍾意alpecin
有人鍾意 50惠..
總而言之一定要搵d 有防脫髮效果既洗頭水
會對雄禿有幫助.

係咪吱得多得滯?
半個樽蓋左右喎
洗頭果陣,本身有頭髮嘅位係咪要分開洗
FOAM 其實大約 一個五蚊咁大就夠
同埋只係用係脫髮既位置..
唔洗成頭搽..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞