脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 28

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
由細到大都放到
啱啱去藥房買得正保同韓保,點解咁多巴打揀印保唔揀韓保?
巴打狂脫期個陣點搞?
價錢問題
輸少當贏 hold住條線唔再向後已經贏左
冇咩可能會生返前d 要前就儲錢植髮吧
又係我 食左8年既巴打
精液減少 勃起困難 無性慾都係停左藥先出現

出現副作用後過左一個半月 晨勃正常返 而勃起困難有少少好轉 但性慾同精量一樣差 睇j圖睇女長期聖人模式甘
而且1-2星期唔打j都唔會有衝動正常應該滿左就夢遺/好想打j 但我都係得返1/3精量
睇左2個專科醫生
check過荷爾蒙都係正常 而且宜3樣野係唔同系統影響
只係話心理影響 再等多排睇下點

另外睇普遍科醫生亦同我check埋肝腎血糖全部正常 而佢地都覺得有晨勃=功能正常甘

https://www.pfsfoundation.org
我係網上只係搵到宜個有關非那雄安藥物副作用
我都想知個網係咪真
另一個係大陸人都有唔少甘既副作用出現 可能人多案例多

各位巴打食藥時唔好學我食甘耐 /同醫生傾左先

3個月/有改善再post 希望宜篇野幫到其他巴打/有同路人同我傾傾
你停藥前係一日一粒?而停藥前8年完全無性能力問題?
而停藥係馬上停完全唔食嗎?
印保再平啲?韓保我見做緊160
我係大約3日2粒 有時唔記得就唔食
食藥後性慾減少左dd 由多到時時刻刻都想打變到正常 但1日3次都無問題 我諗有雄禿既人都係雄激素太多先甘

同埋減性慾機率邊有甘低 網上個個唔多唔少有好輕微影響到只係由宜個副作用反而變返正常人甘

係 一停完藥隔2日後就甘
個網有指少數人係停藥先出現副作用
但網站亦有寫藥物在血液中消除的速度較快(半衰期為4.8至6小時),阻止其正常地發揮作用 (半衰期為30天)。
停用非那雄胺後人體必須產生新的5-α還原酶分子以取代非那雄胺滅活的分子。 換言之,即使你立即停藥,非那雄胺的生物效應也會讓它的藥物作用在30至60天內以相對緩慢的速度逐漸減少。

我覺得說明書所講既半日就無藥效 甘點解備孕要3-6個月時間精子先會正常
所以宜家都只係繼續觀察副作用會唔會再繼續減少
咁有無諗過先食番,再慢慢減少份量?
無 專科都係講停藥再觀察
我諗同停藥後幾個月會甩返頭髮=被抑壓既雙氫睪酮濃度回復
或者需要備孕前停藥3-6個月=食藥期間會令精子有問題 生bb會有缺陷一樣
停藥幾個月後身體回復 副作用會減少返掛 希望
巴打要生仔 唔怪得啦
不過聽講fin好似可以照生仔?只係精子少?
睇咩醫生?
一定要停 停3定6個月之後會正常返
睇返說明書 本身隻藥係連女性/兒童接觸到隻藥都唔得
5α還原酶抑制劑會令胎兒生殖器有缺陷

基本上有女朋友就一定要停藥 唔小心有左唔通叫佢落左先咩我就係例子 以為有安全措施所以未停藥 早少少停左可能副作用唔會發生係我身上
下 你係例子? 你意思係未停藥下女友唔小心大左肚?!
我既例子係有女友之後仲未停藥 諗任真係想生個陣先停就遲左
明白了,祝你早日康復
食保記大約幾多個月會見效果?
咪係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞