我睇法係儘早打biontech

526 回覆
280 Like 888 Dislike
連登既反疫苗撚真心嘥氣
流感都年年流行唔同變種啦
咁係咪唔應該打流感針?
自己打唔打自己決定咪得,
人地打唔打關我關你撚事咩連登仔
你證明到咪去告鳩佢囉
總之而家唔啱部分連登仔聽就係5毛

做港共叫大家做嘅任何嘢就係5毛打手

其實有冇諗過港共就係用"敵人反對的我們就要堅決擁護,敵人擁護的我們就要堅決反對"黎 manipulate 我地 - 陰謀論講,佢唔想香港人打,就大力 sell 人打,咁有班人就會話港共叫我地打,我地就一定唔打

都係果句,打唔打自己決定,但係唔該用下個腦,獨立思考,唔好人地叫你打就打,人地叫你唔好打就唔打(又或者人地叫你打就唔打,人地叫你唔好打就打)
Just a flu 唔怕
可能你班友仔一年後變晒喪屍
sor無打過
聽講嚟緊政府要迫你食屎
有兩舊有得揀,一舊臭啲另一舊冇禁臭
我建議大家走去食舊冇禁臭嘅屎先
驚佢遲下冇禁臭果舊屎會冇貨
冇貨時得臭啲果舊揀
而家食定冇禁臭果舊屎就冇得輸
三月頭出過國,返香港做左21日隔離。真心覺得要打疫苗,每個國家都睇住全國接種率,接種率高就確診率低。一年前個個都話等有疫苗就完疫情,依家有疫苗,大家打完咪完疫情囉
當然要揀有效嘅疫苗
依類人依已歷史遊久
都幾百年歷史
如果個副作用係過左好耐先出現
係咪真係同個疫苗有關先?
而家個mRNA 技術係打條基因落去刺激你免疫反應
唔係打隻武肺毒落你到
條RNA你身體會新陳代謝吞番
而家你成世唔封關又戴罩係冇問題嘅
到要開喇 港豬要去旅行 又或者講咗咁耐要移民 就應該要打啦 歐美加都未有耐打到後生仔啦
講緊香港?
唔打
首先,點解個舊係屎先
仲有全世界得你香港人打緊咩?
你死你事唔好拉其他人落水
外國係爭住打 得連登仔先當屎
到時佢地會話已經打咗biontech
係佢哋都唔知點解做咗anti-vaxxer
以為自己真係白老鼠咁偉大 其實呢個世界已經有好多個mil人打咗針
Please make an informed decision
係你自己講嘢 1999 overgeneralise,我用你講嘅嘢嘅邏輯黎套用返其他疫苗度黎指出個 overgeneralisation 嘅問題

你可以話 EUA 疫苗係爆到七彩嘅國家救命用

雖然我都唔係好同意,因為疫苗嘅 purpose 係阻止/減慢爆發,爆到七彩其實我唔係好肯定疫苗仲有冇用,可能封關+隔離所有病人可能仲有用,好似 ebola outbreak 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞