我睇法係儘早打biontech

526 回覆
280 Like 888 Dislike
我都覺

當然呢個唔係打唔打嘅唯一考慮
反正日後都會同病毒長期共存,我只會當佢係流感針咁看待

既然平時流感針都冇必要打,咁點解要打呢支針
我打晒兩針 但完全唔明佢機制係點
第一針 佢叫我休息30分鐘
第二針 就叫我休息15分鐘

重有第一針時 完全無人mark低幾點走
但琴日打第二針就有人安排你坐邊 佢再mark低幾時走得
Exact7ly 我喺外國打咗 大部分身邊嘅人係用羨慕語氣同我講嘢 而家係老人家入院率已經低咗好多 反而後生嗰班essential workers就變咗要住院

驚乜鳩變種唔變種 BioNtech 都有數據支持對英國變種係有用 亦都唔使睇少你身體個免疫系統
消滅敢花都係靠種牛豆 唔係直接打天花病毒
其實我就諗住去奶個武肺, 反正後生唔會死
當休息14日

打針政府叫你唔好返工, 又唔會出病假紙
晒鳩氣
會唔會睇得連登太高?

係都係去香討啦

正如果D濕9簽名支持国安法,都係去藍絲廢老出沒嘅地方攞簽名
琴日立場有講 酒吧 k房 麻雀館同政府開會傾復業
行業代表話政府暗示要打左疫苗先俾開返
疫苗撚心態↓
我機智狗衝左打biotech,我「估」好快有得去旅行
希望政府快d立法打科興,睇你班柒頭點算
唔打冇疫苗護照成世留係香港?
繼續撐你個健康碼啦P牌仔
唔打成世留係香港?
打左可以離開香港?
熱青城就番屋企食蕉啦
既然將來政府可以強制插入黎中出
不如而家自己掰開個閪
然後求對方戴套插入黎
會講口罩法西斯既除左熱青城仲有乜人
扮乜撚
「好多人想等下年新版疫苗
但事實係下年又有新變種」

呢點企唔住,咁咪等囉,有咩問題? 明知嚟緊出ps6,仲去買ps5
抱歉呢個唔係我嘅專業(我對於 pharmaceuticals 嘅認知只係做過 GSK 嘅 幾個禮拜 intern,點做 panadol 我都仲可能記得),所以答唔到你今次武肺疫苗係咪真係咁堅

我嘅決定只係基於 NHS, CDC (唔係支共果個) 嘅 public health professional advice

打與唔打武肺疫苗,最緊要係 well-informed decision,打同唔打其實都有好好嘅原因,每個人嘅 risk-benefit analysis 都唔同,呢個係一個好 personal 嘅 balancing exercise

我自己都有好個人嘅家庭理由去決定打唔打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞