我睇法係儘早打biontech

526 回覆
280 Like 888 Dislike
後生仔行出街俾車撞死機會仲大過中武肺死啦
永續架啦
係搵位屌尻對家嫁啦
第一日做人咁
打同唔打都有原因,不過最頂唔順係有D anti-vaxxers 完全係 poorly informed,仲覺得自己好醒
以色列點睇?
係咪又講人地MADE IN USA 好過MIG?
樂觀sir都pr
大家可能認為我係正苦/777打手
其實我之前都係睇定d派
但經過資料搜集,我變成儘早打biontech派

那麼先睇下我點解咁講
1. 你唔打,你有中武肺既風險
打左第一劑後的21日後,有介乎92-94%保護率。(以色列幾百萬人既數據)
呢個世界無100%既野
Biontech同moderna係武肺疫苗既少林同武當,二個差唔多地最好

2.大概副作用已知
Az都知有極小機會出現血栓
而biontech其實都打左接近半年
何況成個以色列既人已經做左白老鼠了

3.不要期望完美的疫苗
好多人想等下年新版疫苗
但事實係下年又有新變種
因為全球太多人和動物中左,出現變種幾乎必然的事
好似防毒軟軟同病毒關係咁
要不斷更新,因為病毒不斷變

4.777不耐煩,隨時變強制打疫苗
777的語氣明顯不耐煩
當日全民檢測變成強制檢測
結果咪個個就範

如果唔打疫苗:
唔比番工,唔比番學,唔比搭黨鐵/巴士,唔比入商場,唔比去超市,唔比入商店
邊個可以堅持唔打?

5.正苦話買750萬劑科興和750萬劑biontech
即係有一半人要打科興
打完biontech,無貨,d人就被迫打科興
唔好唔記得,az而家出事,比人禁左
即係更加多國家去搶biontech,你弟時想打未必有得打

6.堆專家都已經打左biontech
袁教授都身體最誠實
你仲擔心乜

7.唔好因為反777而唱反調
為啖氣無意思

唔打科興其實已經落777面啦

我的結論
有得打biontech就儘早打
弟時將來無人知會點
但你打左,贏唔到都唔會輸先
打手現形
影左會點?
最近先知連登原來咁有愛
奴性重到
政府未出聲你已經就範
打左點撐just a flu
樓主講下自己既睇法就變5毛狗
just a flu
呢個咪抽搐嗰條友連登仔真係人講就信
3. 你都話變種就一定,咁打嚟托,暫時知BNT半年無問題,咁一年後點?可能都要補針,到時搶唔到,係咪溝大陸針?

4. 強制打,好呀,就睇佢係咪真係敢玩咁大囉。

唔好咁天真以為打咗就可以旅行,你都話變種就一定,你覺得大部份地區敢比你玩?小量真係實行,咪又係管住你行程,當你白老鼠試氣泡係咪可行咋。

疫苗係比一啲已經爆到七彩嘅國家救命用,都要封住關嚟打,先穩住現有疫情,恢復內部經濟,再見一步行一步。

目前最主要係關口,柒婆玩政治英國就即封,而家菲律賓印度就無動作,哪,如果比菲印隻變種毒殺入香港爆到七彩,如果好彩嘅話,BNT仲有效,咁就真係要強打啦。

叫你主人搞好關口先啦,5毛狗

https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/main_ser/child_health/child_health_recommend.html

即係呢D疫苗而家全部唔使打,爆到七彩先打

受教了
唔打又唔關我地事 中既機會咁細 我又咁後生
我份工又唔會無得返

係班有錢佬蝕遮
咁你快啲打我留返俾有需要嘅人
疫苗強制打其實唔出奇,只係睇下港共會唔會癲到而家只係EUA嘅武肺疫苗都強制打
官腔打手
冬季流感死亡率仲高過武肺
你攞啲開發咗咁多年嘅疫苗嚟講,不如直接攞話牛豆疫苗嚟講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞