我睇法係儘早打biontech

526 回覆
280 Like 888 Dislike
大家可能認為我係正苦/777打手
其實我之前都係睇定d派
但經過資料搜集,我變成儘早打biontech派

那麼先睇下我點解咁講
1. 你唔打,你有中武肺既風險
打左第一劑後的21日後,有介乎92-94%保護率。(以色列幾百萬人既數據)
呢個世界無100%既野
Biontech同moderna係武肺疫苗既少林同武當,二個差唔多地最好

2.大概副作用已知
Az都知有極小機會出現血栓
而biontech其實都打左接近半年
何況成個以色列既人已經做左白老鼠了

3.不要期望完美的疫苗
好多人想等下年新版疫苗
但事實係下年又有新變種
因為全球太多人和動物中左,出現變種幾乎必然的事
好似防毒軟軟同病毒關係咁
要不斷更新,因為病毒不斷變

4.777不耐煩,隨時變強制打疫苗
777的語氣明顯不耐煩
當日全民檢測變成強制檢測
結果咪個個就範

如果唔打疫苗:
唔比番工,唔比番學,唔比搭黨鐵/巴士,唔比入商場,唔比去超市,唔比入商店
邊個可以堅持唔打?

5.正苦話買750萬劑科興和750萬劑biontech
即係有一半人要打科興
打完biontech,無貨,d人就被迫打科興
唔好唔記得,az而家出事,比人禁左
即係更加多國家去搶biontech,你弟時想打未必有得打

6.堆專家都已經打左biontech
袁教授都身體最誠實
你仲擔心乜

7.唔好因為反777而唱反調
為啖氣無意思
唔打科興其實已經落777面啦

我的結論
有得打biontech就儘早打
弟時將來無人知會點
但你打左,贏唔到都唔會輸先
唔洗認為啦, 你係
加多個
宜家Biotech係made in Germany

遲啲made in China by 復星
副作用仲勁過中左武肺
香港疫情其實相對唔嚴重
而且死亡率低,唔使咁怕啦樂觀SIR
強逼人打先再算啦
疫苗未知嘅問題隨時仲多
我睇法係打完一年後又再打等於每年同死神玩一次遊戲

條隱形傳播鏈響邊個手中天知地知個個都知

條鏈幾時異變都係人哋控制

到時又打另一款呀?

你永續死亡遊戲呀?
如果唔打疫苗:
唔比番工,唔比番學,唔比搭黨鐵/巴士,唔比入商場,唔比去超市,唔比入商店
邊個可以堅持唔打?

到時先算啦樂觀SIR
而家全世界冇一個國家強制打,我就唔信佢做到

得針口痛
一日得個十單八單....
成個香港幾百萬人 ...
如果每日講緊有10,000單 我下一個鐘立即去打
平時都唔打得針,無謂搵命搏
點解樓主狂推biontech
到宜家都仲咁多恐懼撚

後生細仔既真係唔知驚乜 打完針打到面癱可怕過你弱感冒啦
依家有biontech唔打遲d得科興逼你打
唔打 淨係有機會出現血栓已經唔會打
根本未有數據
兩害取其輕
到最後一定要打,有得揀當然揀好啲

唔好相信熱狗所言,繼續抗拒疫苗防疫,因為最後真係如樓上所言,到時強制注射時,佢哋就會反口話當初堅持唔打嘅係白痴。
強制檢測 個個就範
傻鳩打手
而家同步緊
最早打個啲先得個半年時間, 反正我就信佢個MRNA呢樣技術就應該無咁廢
入面唔俾影相喎
家下考dse咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞