我睇法係儘早打biontech

526 回覆
280 Like 888 Dislike
弱感冒
強制打科興唔好喊,唔好敬酒唔飲飲罰酒
正苦話買750萬劑科興和750萬劑biontech
即係有一半人要打科興

一劑係兩針下嘛?
唔緊要,有得揀
成都威斯克
佢到時強制要打,就算你打左bnt佢都可以迫你打多枝4兄啦,打咁多溝晒針咪仲危除,你真咁怕死不如一開波4兄?
無野,自己有得選擇既野自己諗,無人迫你
又話咩打完針可以出國又盛
轉個頭連返工都係要強檢,你唔覺好矛盾咩?

正正因為唔係100% 所以我就覺得打完針都係要隔離
一劑即係一針。七百五十萬劑即係夠一半香港人
自己選擇當然係一枝都唔打啦
政府已經搵人試緊biontech 科興2溝
無啦啦試來做咩心照啦
想問樓主係咪以前係高登成日想自殺果個
係,所以我盡早打。你估唔到遲d 會玩d 咩招
然後夠哂數據開發v2 比我打
6. 肌肉注射同皮下注射唔知效果同副作用有咩分別呢
有冇打埋伊波拉同登革熱 好重要
同意樂觀Sir
強制檢測係唔合邏輯,所以係唔係同打針有矛盾都唔影響我對打針既考慮,因為強制檢測呢D on9野係 irrelevant consideration

至於打完針可以出國 etc., 雖然而家冇話, 但係從防疫 vs 經濟活動黎講, 的確外國係會覺得俾有打針既旅遊人士入境既風險係比較低(唔係冇,但係呢個係 risk-benefit analysis)

英國歐洲講緊疫苗護照,美國就話唔會有,相信佢地對入境人士既政策有機會係差唔多

我都覺得打完針都係要隔離,但係可能日數會短D
出現新變種嗰時, 宜家疫苗有效嗰d 變種就識自己收皮, 唔會再傳到俾人
講咁耐, 個個話唔打都剩係識得話人5 毛
係得你呢個argument 係合理
話等第二代嗰d 真係on9, 由發現一個變種, prove 到冇效, 再整新疫苗要幾耐? 宜家出緊d 廠用左大半年, biontech 新技術話幾星期, 但到時又要做trial 都幾個月啦, 到打得時又話要等第三代
777唔敢玩嘢嘅
其實唔係無得揀
我信港大果隻囉

我情願等噴鼻式
其實我唔明點解講到得biontech
忘記咗港大果隻啦咩

查實我信袁國勇港大隻噴鼻式多啲
黨大 = 長春生物科技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞