我睇法係儘早打biontech

526 回覆
280 Like 888 Dislike
你都識講有效期得六個月至一年 就算你今年打biontech 下年都有機會科興㗎啦如果佢要搞你
夠數據有v2 你咪又話唔夠人打驚有隱藏副作用 再等下
點知又有變種 如是者你又再等 最後變佛山復星或者政府唔買焗打四哥
樓主個腦壞撚左,打乜都冇用,明知會變種,黎緊疫苗會進步,打黎做乜q?唔係100%冇副作用,咁打左有事邊個負責?
點解啲人biontech都唔肯打?真心唔明。歐美都打咗成40%population,應該就快出vaccine passport,你哋咪唔好打,有排唔使外遊
血栓唔係AstraZeneca 咩
唔明啲人點解biontech都唔打,又唔係AstraZeneca,更加唔係科興死亡針。
講咁多做乜 自己打咗咪算

等班人一開放出境旅行個個衝去打科興啦

到時咪又係到後悔又剩

777到時逼你打咪又係叫兩句

然後死死氣氣去打
有晒數據打咗幾千萬人唔信 走去信袁國勇自己都唔信嘅噴鼻
打咗去完旅行返黎有冇得唔洗隔離先?
唔好淨係諗保護自己
自己身體自己大概知咩事
但如果你屋企有老有嫩
或者有長期病患
有身體差
有係高危地方返工

如果同你一度分隔嘅冇, 咁你同你二度分隔嘅有冇
隻野唔die out
隻野變種就越快
每次變種就係擲一次骰
依家打完biontech,年尾藥效過期咪又係要畀人強制打科興?
點解要自己去送死畀人打一次
唔識唔好亂講
根本唔係收皮,而家先一期試驗緊

果時大陸吹雞要港共即刻去打,做個榜樣
佢呢個職位一定要打
咁佢唯有揀一隻

佢接受訪問有提過
如果有得自由揀,佢一定揀番自己研發果隻

不過算啦,呢啲post九成九政府PR吹風
慌唔係見無人打,水啲人出去打咩
其實一句講晒
而家3種疫苗都係for 緊急使用only
唔好拎嗰啲試左幾十年, BB仔一出世強制打嗰啲來比較

你覺得自己好撚緊急, 屋企全家80歲以上
又日日接觸人, 咁咪去打囉

非緊急純粹話想去旅行拎疫苗護照
就咁早打都冇用

一來有效期得一年左右, 我就覺得半年內都唔會有人開關
二來係咪真係因為要去旅行而去冒險呢?
未夠30歲打條毛咩
再過多兩三年唔知
但目前仲係袁國勇班底

袁國勇多年經驗,國際權威你都懷疑
連google都唔識,真係人頭豬腦

不過幫政府帶風向嘅pr post係咁上下智商架啦
魚蛋論

自己做咗白老鼠唔gur
要全世界陪葬
打完死左層樓你供,仔女你養?收爹啦
我印象中,未輪到你的話,根本預約唔到,會有error
打條撚咩
死親果d都話同疫苗冇關,個人問題
人命既野都咁卸膊,
邊個同你搵命搏?
弱撚智
有撚人會講口罩法西斯呢d咁on9既terms咩
口罩都唔戴既得廢老同熱青城會支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞