6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#22

1001 回覆
6 Like 10 Dislike
咁唔知喇。。
好似關你個MON反應時間
pg27vq 1ms應該唔關事,外國好多都有話呢個問題係rockstar整txaa 整得衰
3090成2萬一張
都平過RTX Titan
膠爸張titan rtx好似16k
係呀,你好記性

見貴唔過2080 ti 幾多先買
3080都萬4 5啦
正,之前買美水都唔使萬五
所以我決定等4090
咁你記住一出就好買喇喎
心大心細 諗吓等一排會唔會平幾舊就可以準備定5090了
因為3090初初出果下我未有打算裝新機
依家仲用緊U買果部 ASUS laptop
果時5000蚊買左,1060+i5 7代(好似係)
打機做野叫夠用
依家做左社畜叫有少少錢可以裝新機
點知3080同3090比bitcoin 搞到飛起
本身以為3皮預算叫可以搞到部好TOP 既機

我好想比錢買3090+ AMD R9+自組水呀
其實個核心溫度高左咁boost clock會唔會低左
巴打哩個咩PROGRAM黎
會呀,燒furmark 10分鐘後好似低左10
無玩rog唔知
妓奸係30系列啲貼都咁廢
諗緊換唔換好,我依家張3090 xtreme full load 70度緊1950~2000, vram 96-104度咁上下
3090 vram 多咁多好似仲應該換過3080
有聯強保但vram 太熱 vs無保但vram 低溫啲
不過背板啲螺絲好易滑牙,係換就小心啲扭
咁煩想放左佢換過張,但放左又未必買得返,有d想要AIO版
你唔係就上水啦咩?
唔一次過搞?
依家有d心大心細,用緊DF700flux機箱幾好通風但上水好似唔太岩,上水要換埋個箱,但依家主流個O11D好鬼闊,想搵d冇咁闊既機上水都唔係幾睇得岩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞