6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#22

1001 回覆
6 Like 10 Dislike
我一開始都懷疑係呢個原因,所以在拆開多一次,但我見core啲散熱膏都壓得好平 ,所以應該ok
聽講係因為啲貼發揮正常功能所以去散熱,所以heatsink散熱嘅負荷大左,所以core會熱左
Rich
想試下打直張卡裝,打直散熱係咪差d?
係真, 背板可以3mm , core 要1.5~2mm
放心,我只係落2mm我張3080
同埋利民個隻算軟
勁!
巴打邊度搶到…咩價位?
有幸收到張6900
諗緊換唔換4k好但早排先換咗部2k144
屌張rog 3090 好想上水,但一上就冇保養
兩個mon一齊啦。一個打fps game.一個睇片打單機
岩岩都交收左張6900xt. 今晚上機先。
咩牌子咩價錢?
其實邊隻好
見人話arctic同gelid都好
仲有人去飛馬買嘢
SAPPHIRE launches Radeon RX 6900 XT TOXIC EXTREME Edition with Navi 21 XTXH GPU

https://videocardz.com/press-release/sapphire-launches-radeon-rx-6900-xt-toxic-extreme-edition-with-navi-21-xtxh-gpu
正呀

升升升

有咭有西屌
我個張70度左右, Vram 80度
用緊5000D airflow箱,6入,4出,全A12x25貓扇
你行default? 我df700 flux(前3下3入,上3後1出)試 兩張卡都拉到相同power,rog個張係熱好多
123 %?
張枱邊有咁大
我試拉過123% (好似480w到) 以飛到上80度up, 但因為張xtreme 最多拉到107%係450w, 所以我兩張比較個時rog都係拉到450w去比較,印象中11x%咁上下, 我用gpu-z mon住。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞