6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#22

1001 回覆
6 Like 10 Dislike
我怕有鬼影喎

8ms...
搵到原因了, 本身張卡420w, power limit係23.8%(min) - 107%(max), 即係點都最少用100w電
minimum power limit有咩用?
呢個真係問返妓姦先知
ROG 3090 OC Idle 30W - 40W 正常?
正常
asus個風扇設計係睇用緊幾多w而唔係溫度
低過40w先會0rpm 一行雙mon就會50w起跳=唔會停風扇
推到4k 120hz(唔知點解)
NEXT-GEN GAMING ON XBOX SERIES X
Variable-refresh-rate technology enables support for 4K visuals at refresh rates of up to 120 Hz

PC有DP1.4 DSC推到4K 144HZ
都係買PG32UQX穩陣
睇Hardware Unboxed
34wk95u 8.64ms
ps341wu 10.03ms
原來我隻mon都成7.18ms 但我睇唔出有鬼影
平均0.00718秒喎
仲要唔一出現係你留意緊嘅野上面

理論上黎講,高色深嘅mon gtg會比較慢,因為要亮度控制得比較精準
不過亦有可能係唔for你打機
來提供笑話
所以其實我想買隻32吋有sync 4K 算
我係J 高resolution 咋
g-sync模組冇支援HDMI2.1
IPS反應時間比較平均
唔似VA黑位有明顯拖影
有冇人玩rdr2 1440p,一郁背景blur撚到hihi?通病黎?
Nvidia control settings 開左High performance? 我之前都係咁,改返做Normal就無事

利申:ROG 3090
on9一問 有冇關motion blur ?

This one?
唔得嘅 keep全100幾w
張卡vbios set左係咁,應該冇得救
電費rip
我唔係關心電費,我想佢待機涼d
idle涼D義意不大
熄咗
一郁就blur,企一陣就變清,上網睇過係txaa 問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞