6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#22

1001 回覆
6 Like 10 Dislike
有呀。不過個效能
RE engine好似係會拎好多VRAM做cache, 就咁睇睇唔到幾多係cached幾多係used
btw.估唔到係re engine下。6900xt 4k rt個表現追到3080
which laptop is this and you are running Village?
反而係高解析度先追貼
1080p 3080 好大優勢
RE系列一路都係AMD title
Legion 7 5900hx+3080 165w
我夜d 試

反正demo 唔駛錢
其實我買左。不過琴日玩個陣無開。因為預會lag到pk..但岩岩睇review又ok..所以今晚返去試下
無記錯既話 而家好似好多3風扇卡中間個個都係相反方向 唔知話咩高效d 個rog 3080都好似係咁
其實6900xt 好多時都勁過3080

仲要係貼向3090個隻

不過一開RT 多數收皮😂
QC: 慘了! 整個生產線組裝風扇都裝錯了!

廠商: Re-engineered fan , the coolest fan ever!
所以我都幾驚訝rt追到3080..
BH個RT好似好流下
BH?
我仲以為你係問點解中間個個風扇係相反 睇清楚d 原來你個張係全部同一方向 無相反到 咁反而真係有d怪怪地
Bio Hazard
錯版嚟

我好人d $500收咗佢
笑到仆街
見到我咁好人所以開心嘛,明嘅
有冇人打緊地鐵加強版?
有冇graphic setting recommendation?
DLSS用邊隻好?
推盡所有options

再用DLSS 調你接受到的畫質

暫時3090 推5k ultra RT 要DLSS balance
巴打有冇玩mod?
有個YTber叫 Digital Dreams 好似有出啲reshade 好似幾正
本來想試rdr2 但係唔知點解話我記憶體不足會彈game
好煩唔想debug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞