6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#22

1001 回覆
6 Like 10 Dislike

笑到我標屎添
咁大隻字"咩RAM"
佢走去答cpu mb
笑9死我
雖然而家乜卡都買唔到
不過都想講下多得掘礦+hwinfo睇到vram溫度
幫evga用料平反同埋tuf唔係咁神
evga就電容用料差但導熱貼用得靚
Tuf溫度低就因為一開始冇得獨立睇vram溫度
佢分開vram同core散熱令人以為佢溫度低
但一獨立睇埋vram溫度就發現同其他丐一鳩樣
FAROLL有 NITRO 6900XT SPECIAL EDITION
冇卡用的快手

原來已經缺貨

屌你老母飛馬死全家
頭先手痕想幫6900 XT 平反

所以嚟咗一次Dirt 5 ultra 5K 無RT 的比較:

結果6900 xt 輸得更慘烈

下星期等部10850KA 砌起再試6900 xt

用7820x 推真係委屈咗佢
2080ti都打得下
隻game optimize 得好好
唔開DXR 1070 2560*1600 都可以60fps at max settings
開DXR 又唔apply 落啲冇用既shadow 部份所有卡都行得好
ASRock Radeon RX 6900 XT OC Formula Review - This Card is Fast

https://www.techpowerup.com/review/asrock-radeon-rx-6900-xt-oc-formula/

我懷疑佢中間隻扇裝錯左比我
3070 4K 爆vram
3070 2k都爆喇

我latop 3080 開2k最高+rt最高都食到9.3gb
3080 4k都爆vram
4k好大食。差唔轉食左我12g v ram
3080小爆冇咩事
3070大爆
咁3070唔係for 4k ge
70 2k都爆
咁誇2k 食咁多咩
開埋RT 嘛
都話我latop 3080 開2k最高畫質+rt最高都食成9.3gb
唔知我6900xt可唔可以4k rt
6900有得rt咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞