61萬公屋買唔買得過?

619 回覆
814 Like 40 Dislike
60萬 係咪個間斬甩老母個頭個間
咪係市中心既中心咁滯
你唔買比我買 唔好話60萬 120萬我都即買 就算咁好彩有綠表都唔只呢個價
你仲要4百呎,如果我要住市中心,個價要貴你8倍,仲要細你住果到一半我想買樣野都要計過度過仲有冇位放仲要供成大半世人(人生已經用左黎供樓
上面見到有巴打話大修要夾錢...我屌你你政府有一半業權,維修費佢又幫你比一半但維修完住就你完..爽撚到
出面當你黃大仙豪院,人地大修戶數又小,又要自己出哂錢先叫慘

我唔明你仲要諗d咩除左你連首期都唔比起
真呀,裝修貴得幾多,牆基本上可以自己嚟

唔造求果d咩科技感乜乜設計根本好少錢
賣咗租置,仲可以抽白表?
10成都得啦
其實租置首期都唔洗,係我就狗沖
見到你第一句就講錯 學人出嚟指手畫腳
香港人拎返應有權利
我唔覺有幾仆街
我會再叫埋阿嫲老豆再拆多間添呀
自己睇#5
轉手賺到兩球,你覺得仲係咪綠表?
租置可十成按
分30年還
月供2000
租置出售呢樣野我諗唔會再出,咁好彩自己個棟係重要市區真係唔使諗即買
反而想問你買過樓未 當大廈維修,依家係出面買私樓 筆直有限既話 一係買d細到買多件傢俬都無位擺既狗屋 但新樓間格又垃圾 依家造工質素仲要差
一係買舊d既二手樓 質素可能好小小 間格又好小小
但可能遲下就要大修
大修自己一座唔係好多戶
大家夾錢貴撚到仆街 反而佢租置有一半政府要比
管理費既話 你當淨係公屋要比?
大把人想買
樓主好好珍惜呢個機會
巴打係咪誤會左?
其實我想同樓主解釋翻,頭一頁有一大班傻人以為61萬買完,可以立即幾球野賣
我本人好支持樓主買斷租權,係提醒佢有其他expenditure
261萬都買啦
其實真係有人咁蠢會賣?你都要地方住架喎
賣完跟住攞舊錢去買間細過依家既屋? 而且係未供完 要供多十幾年既屋?
點解要咁做
當然你想住新樓另計 或者鄰居難頂另計 但我想講私樓唔好以為無難頂痴線鄰居 遇過d初初買樓以為自己新樓有會所好把炮 有錢 成撚日投訴發癲既
第時樓主2老仙遊
賣撚左佢咪有2球幾落袋
我都想知,你碌翻上頭幾頁望下,幾多人以為賺2球野好爽好開心
更可況樓主啱啱grad,私人新樓就真係咪啦
我係想提醒買租置樓有額外case要留意,on top of痴線鄰居
咁樓主住邊
傷痕巴你睇下,真係有呢d人

補地價先可以賣翻幾百萬啊!
到時都唔知要補幾多?
洗撚
你自己睇歷史成交
賣比白表二唔洗補
大把公屋未補都3球
樓主第時結婚同另一半都買樓/租樓架啦...
除非樓主諗住結婚都同呀嫲老豆住
all in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞