61萬公屋買唔買得過?

619 回覆
814 Like 40 Dislike
公屋=人生嬴家
唔買正ON9
又幫人教仔?
送錢俾你仲要開post問執唔執好
公屋仔跳樓 = 垃圾 仲唔入黎既
儲吓錢等機會 綠表 算啦
係...白居2大排人排緊上車...只係市區樓供應又少...不過要留意係層樓個數歲會影響到買家個按揭
咁當年既20幾萬購買力=依家50/60萬
55%機會弱智,43%機會黑心, 2%機會未夠10歲。
睇下成交
黃大仙下一村 都賣緊350萬 (未補)
樓主買左即時61萬變350萬
老西都買
樓上講果d維修bull shit黎
我呀叔買果條村買果時房署set up左維修基金
8棟樓仲有成億億聲資產
分分鐘住到棟樓冧撚埋都未洗呀叔比錢
再講如果真係要比錢
公屋密度咁高,我果到一棟800戶
要share其實唔貴

利伸:呀叔趁高價350萬賣撚左佢層2004年買20萬的港島地鐵上蓋公屋 fat fat到仆街
你打完科興變左弱智?
用呀嬤買完..你同老豆聯名用家有長者又多間特快公屋....
贏家啵
其實係....但近5年綠白表都搞到居屋上火箭...
唔係好明, 可唔可以講詳細少少
加小小買私樓
兩老釘左就報都冇得報
當你2000蚊個月租,呢20年交租都交左48萬,減返差餉同管理費嗰廿幾萬,而家買同當年買已經比多左60幾萬
當年好窮
岩岩畢業
屋企淨係得自己一個
租置公屋真係好神奇,基層致富大法
好似話賣左間公屋之後仲可以有個白表身份買居屋,真係唔知咩政策
買,就算自己俾錢都要用阿嬤/阿爸個名買,留返自己個名做首置
都算德政[sosad
有公屋已經好好彩
有得買埋真係fat fat到傻
又可以留比仔女
有咩起事又可以賣樓
買 一定要買 你公屋比租加多小小就係供樓果個數喇
今舖真係二世祖話每年去少兩次日本都上到車
無幾百,1-2球
巴打年紀都唔細喎
我同你一樣係獨子,當年我老豆仲要就嚟退休,我仲讀緊中學,我老豆照full paid 廿萬買咗,如果到而家都未買呢廿年黎交租既錢仲多過買樓既錢,多謝老豆幫我慳返廿幾萬
大把人幾百萬上公屋車
呢幾日先有幾單公屋王
你都仲要問
你自己第日有能力一炮過買私樓 咪唔好買囉
呢個時世仲係61萬 仲要諗?
而家公屋出面買 未補都2百中
補左最平都要300萬
唔明你問黎做乜7
仲要獨仔 你老母買間屋留黎打飛機都好啦
買完 返工草錢裝修咪得
幾撚弱智先會問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞