NBA playoff 勇士 vs 馬刺 Game 1

981 回覆
3 Like 0 Dislike
個人睇法:
ZAZA唔係專登,我自己成日打波都有唔小心zip到人腳,但會即刻關心對方有冇事。
通常你盡力防守既時候,對方起手射波我會盡可能咁埋身去防守干擾佢射波,但同時又會盡量唔掂到佢嘅身體避免造成犯規。佢後兩步我覺得係為咗剎車,唔好撞到kawhi。
所以我覺得佢唔係有心。但我只係覺得,係唔係特登只有佢自己知道

屌,你自己都成9日ZIP 9人
你自己都唔覺得有問題 咁就緊係覺得無問題啦
等睇你係街場 唔覺意ZIP到人 比人開鳩你波

我成日打波,都有唔小心zip到人腳
我知道呢種情況容易出現zip腳

其實有冇諗過 zip 到人本身就係你有問題?

你未試過zip到人腳係咪因爲無試過出力防守衝向前補位?

冇 向前撲最多隻腳係佢側邊
唔會隻腳放到係佢落地個位

你預計到?

點會計唔到
你唔係撞埋去佢個人到咪一定冇事

大佬 你個人向前衝 打波避免犯規雙腳向反方向踩係基本做法
未打過波

即係好似架車剎車個時 應該入後波向後騰?

你有冇打過波架?
個身向側轉就已經可以唔洗攝到人

呢到好似冇打過nba 都當冇打過波
全部都余文樂嚟

咁你都可以收皮啦,仲駁咩?

你又有咩高見啊?

你為駁而駁有咩好講?

唔講 你就訓啦
攞街場同nba比 根本就冇得比
仲要身材完全唔一樣

咁拎nba講,zip腳常唔常見呀?無打過nba就唔講得波?咁你又有無打過呀?
你話d人上籃跳衝埋來,落地唔小心控制唔到平衡踩落人腳面就話
邊撚到有人守射波會放隻腳係人下面,你用隻腳去封波?
香港邊撚個教練會教陰濕波呢,達sir條撚樣就出曬名
個人睇法:
ZAZA唔係專登,我自己成日打波都有唔小心zip到人腳,但會即刻關心對方有冇事。
通常你盡力防守既時候,對方起手射波我會盡可能咁埋身去防守干擾佢射波,但同時又會盡量唔掂到佢嘅身體避免造成犯規。佢後兩步我覺得係為咗剎車,唔好撞到kawhi。
所以我覺得佢唔係有心。但我只係覺得,係唔係特登只有佢自己知道

就算避唔切撲左向個人到都會即刻縮腳囉

利申 比人攝都跛過
自己平時打波都好小心驚攝到人腳 所以實縮腳
但打重要比賽都會照衝 最多落地避
縮左腳既防守壓力點都差d
所以唔係顧到咁多
個人睇法:

你預計到?

屌你老母點會預計唔到呀 而家佢射波咋 唔係跳遠呀 你有無打過籃球架 好心你柒左就咪撐啦 咁多人同你講撲側邊你都死要駁
https://youtu.be/THGJJHln4Co

我同意無心wor

保雲條臭系
D天殘腳真係好撚堅
一直都覺得2017年仲講保雲真係好On9

同意!
你打開邊個場?
我過黎同你打返場
你比我攝返幾野
個人睇法:

你預計到?

屌你老母點會預計唔到呀 而家佢射波咋 唔係跳遠呀 你有無打過籃球架 好心你柒左就咪撐啦 咁多人同你講撲側邊你都死要駁

犯規當防守,矛柴當全力
點睇都係有心

正常人唔會咁擺

姓宗嗰個達sir?
你打開邊個場?
我過黎同你打返場
你比我攝返幾野

+1

你有冇打過波架?
個身向側轉就已經可以唔洗攝到人

全部都余文樂嚟

你又有咩高見啊?

你為駁而駁有咩好講?

唔講 你就訓啦
仲要身材完全唔一樣

咁拎nba講,zip腳常唔常見呀?無打過nba就唔講得波?咁你又有無打過呀?

我邊句講無打過nba唔講得波
講梗街場同nba係兩回事呀
識唔識中文呀 閱讀拎U?

姓宗嗰個達sir?

李達成
屯元天出曬名

賤刺嘈zip腳

年度笑話

zip腳始祖話你做乜撚嘢zip我腳呀仆街??

全部都余文樂嚟

你又有咩高見啊?

你為駁而駁有咩好講?

唔講 你就訓啦
仲要身材完全唔一樣

我邊句講無打過nba唔講得波
講梗街場同nba係兩回事呀
識唔識中文呀 閱讀拎U?

你覺得攝腳冇問題咪得囉

大愛撚

唔同話佢黑咩
比人罰錢架

Against official就話罰姐
話佢黑要罰咩?

馬刺笑都T foul架

Joey Crawford都退咗休啦

點睇都係有心

正常人唔會咁擺

明zip鳩你

咁點

總之zaza唔啱。

bowen 就係唔覺意。

點睇都係有心

正常人唔會咁擺

明zip鳩你

咁點

總之zaza唔啱。

勇想幫刺洗底

大愛撚

唔同話佢黑咩
比人罰錢架

Against official就話罰姐
話佢黑要罰咩?

馬刺笑都T foul架

Joey Crawford都退咗休啦

d教練成日罰錢就係因為屌球證
點睇都係有心

正常人唔會咁擺

明zip鳩你

咁點

總之zaza唔啱。

勇想幫刺洗底

hi 你隻腳好番啲未呀

賤刺嘈zip腳

年度笑話

zip腳始祖話你做乜撚嘢zip我腳呀仆街??

我淋你紅油就唔覺意既
你淋我紅油就有心正仆街
惡撚過黑社會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞