(QP JJ) QP Exam Jun 2021 (2)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
上次去問公會, 佢話3月底
如果你話寧願買New QP LP, 咁我寧願買 P. Ho 本書算
另外就係諗如果 dec2020 FED 同 jun2021 FED 內容無乜大改只係問法有少少改動
咁我睇番上次補 christine dec2020 FED 嘅 notes 都得
我就是考M12, 我有對比過舊LP同新LP, 單是比較頁數好像多左好多,不想去找影印問去印新LP幾錢 所以問下咁看來要去公會買新LP迫著硬食,或者考慮要找補習了
HKFRS15我係睇晒囉,結果係有回報今期15分出晒
咁你溫番舊嘢咪得囉, 嘻嘻
FE呢條炒佐 完全唔識 淨係抄standards落去
但我覺得本書唔係咁exam focused
睇係ok 我有帶去exam 但做果時都係用返notes
咁正常都有改動既
分PO係基本野就唔好話出得唔同example 喇
邊個有話?
或者咁諗喇
你地出去present通常之前砌左張flip chart 紙,你出去只係把D idea 讀出黎俾全世界知,志在參與過程
MA 成team 人都唔識砌consol
考試用step 1,2,3,4 但係Workshop excel 表用equity method entry
出到去成個傻仔咁
黎緊考FE 無從入手
有無大佬講下要點開始
而家我都係睇翻下D舊notes 同P HO本書
未開始日日OT
最後有teamate 識, facilitator 比佢出來幫手
果個teamate 係唔知點由CPAA讀完MA 就比佢轉HKCPA
MA d facilitator 好多都係亂鬧人, 好在呢個好好人
FE 先會熟到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞