(QP JJ) QP Exam Jun 2021 (2)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
其groupmate咁講lor....
不過我遇親都幾好
係有次tax 個faciliator 計CBA 懶醒教我地用25減咪得囉.....其實係用26...
MC workshop groupmate 講我知....之後果個禮拜上MA workshop, 驚左好耐;
當日上完MA workshop 搭lift 真係有隔離課室 d 人話佢地個facilitator好串鬧學生 wor

by the way MC 個facilitator 提過liquidation basis...我覺得HKAS1.25 遲早會問

另外呢, 公會咁改英文者係自認英文水平低, 唔通本身寫果個人會寫錯都睇唔倒
見LP hard copy最多可以拎兩科 如果淨係報咗一科 可唔可以拎兩科嘅LP
好人一世平安
官網個張LP order form仲未update去New QP
點買啊大佬
想問learning pack 係咪要本人親身去拎?
自膠 睇左了 可以搵人拎
有無人都係聽日intro workshop啊好淆底啊 同埋洗唔洗帶電腦個d架
放鬆喇workshop認真參與下就ok喇,回想自己第一次去workshop 着哂西裝就覺得自己好柒
唔洗帶電腦同lp, 但要formal dressing
formal dressing
講問新MA同舊MA分別大唔大
Retake諗緊好冇買過本新LP
唔帶LP到時做伸手黨實扣分
workshop着普通出街衫得啦
舊LP咁舊
我就成本新LP print晒出黎睇算
LOL NO LA
好易
如果你接觸過量子力學的Heisenberg's uncertainty principle, 你就知點解搵左client d misstatement 之後佢個materiality 會唔同左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞