(QP JJ) QP Exam Jun 2021 (2)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Module jj 加油
11同13
本lp成尺厚,唔拎gip都唔得
我都係,諗緊棄一科
棄又唔好棄,但冇時間就睇一次pp再入場抄
諗住入去炸撚曬落去算
盡力啦
我覺得唔好完全放棄一科
考試都係睇運
話唔定今次某一科會放水
求交換m13 ftms arrow mock paper

有kaplan 同core

留tg
好似係ROE條式嚟
啱啱問左補習 佢係要用common sense 用net profit / total value or eps / share price , 同roe 計法一樣 但roe 係用呢計project part b, c,d 就outsea
想打你
你地有無整past paper index? 即係題目見某個item, 而前幾年又問過(雖然not exactly問完全一樣野),我會係index搵到,跟住即刻搵出黎炒
從來冇整過index
想問你個陣睇pp睇到幾多年前
公會有幾多pp就print幾多
有補習/朋友有補習既就問佢地借黎做
我岩岩呢轉ma by topic做,除左qpa之外做埋fea題目
好似07 08年到開始做
不過都好撚驚借炒
今年好撚多堂。MC多到我仲睇緊
幫你地打氣
會呀,MC靠index pass
MA MB index pp 就作用唔大
因為MB 有類似pp但係轉粒數就完全抄唔到,唔需要擺太多時間index ,by Mark note 分就可以,用LP 就by chapter 擺前或後就夠
MA by standard 擺就得

以上純粹個人意見,index 睇自己點用,因為考嗰個係你,搵嗰個都係你
要整理到自己方便
module 朋友加油
我FE 撚
等埋你哋 Dec 考
上次係九展考,唔比擺低gip。 食飯要拎埋gip
會展就唔清楚
MA MB 得番幾日應該專攻past paper定係溫notes好?
溫到好頹 日日覺得自己溫唔晒
MA 未過到,無話特別專攻咩
我自己盡力睇多啲題目,LP past paper 都有睇

MB 就睇下啲文字題喺LP咩位出 Tap 好佢,考都可以返去抄
利申: 我過嗰期頭兩條都係LP 照抄改公司名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞