(QP JJ) QP Exam Jun 2021 (2)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
有冇人已經上左qpd workshop? 想問下係咪同以前形式差唔多 都係要debate?
多謝你既tipssssss
我溫FEC個陣都嘗試去對翻自己啲engagement去
研究
發現的確主要做既work done係同I rap roci好接近
我考MC得出自己既弱點係唔夠經驗
同埋成日啲野翻工會知道要做反而考試唔識做
所以其實上堂啲野反而對工作有幫助 特別而家做aic要靠自己 FEA C D會有幫到工作上既考慮

利申 audit狗非打手
咁主要一定係睇公司template ge
但個人認為諗野會全面啲
或者可能純粹因為讀多左啲standard
er.....教育局話要學以致用嘛
淨係上過new qp嘅workshop
都係幾個case+瘋狂討論同瘋狂presentation
Debate與否好睇facilitator
不過都要睇pre-work因為成日嘅討論都會圍繞着pre-work嘅material
睇taky鬧人交換mock好驚佢會爆血管
同埋把聲好似yylam
有冇人同我一樣新learning pack 睇得好唔習慣 感覺舊版清晰啲
遲下要上kaplan考fe mock
我想問係咪人人都會拖gip去?

真正考會拖gip我知
但去kaplan都拖會唔會好怪
有冇人有MD mock 可以同我換/happy share?🤧

我有嘅MD mock:
Core Jun 19 Mock 1
Core Dec 19 Mock 1
Kaplan Dec 19 Final mock
Kaplan Dec 20 Mock 1
Kaplan Dec 20 Final mock

另外有Angela MD嘅update (FE note)

如果想用其他modules 嘅mock 換都可以試下tg 我🙏🏼🙏🏼
感謝!

https://t.me/qpaddoil
Taky係度都咁明目張膽
聽日
我係跟公司
唔係街客
8 個dislike....um.....人性
點解仲未有寄exam docket? 今年有冇reply slip要填出唔出席FE? (上diet有)

好擔心自己miss左。。。
Please note that the Hong Kong Examinations and Assessment Authority will send you the Examination Attendance Docket ("EAD") by post from Monday, 24 May 2021 onwards.
我想問有冇人知 外國a&f u grad 豁免唔晒 10個asso module

係咪要今年12月考咗asso module 先可以下年六月考professional modules

大學冇讀taxation M9 同 information management M4

Thankssss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞