(QP JJ) QP Exam Jun 2021 (2)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
big 4 係authorized employer
你最好問你公司喇
我連問邊個都唔知
我就係唔明AE 係咪可以直接幫人簽
定要AE入面個AS先得
company HR
thank you

Taky 變了好人
麻煩哂
想問吓m14 workshop嘅prework入面嘅case同 workshop當日會討論嘅case係唔係一樣
同問m11
Prework 入面講HKFRS16, 3, 10, AS 12, 36
係咪到時workshop都係圍繞住呢幾個topic? Thx
變了好人

有同感, 雖然本人話冇
無知一問
June 2021 session 係咪冇Current QP
舊生都係enroll New QP?
係,得返FE係舊
收到
今年fg 下年想去讀master ,應該趁今年考兩科qp 先定係搵啲contract 工好?
Why not both
Sorry taky sir,

想請問下今次special topic 少左咁多topic其實會唔會有咩啟示

Eg. MA冇左FRS 9, MC冇左audit procedure,
MD 冇埋s14一半咁濟
我自己會估其中一分卷會出COVID-19, 其中公司要簡化結構 例如賣subsi 當中可以涉及calculation on disposal/impairment/restructuring/frs 5, 又可炒落MB計賣左去定繼續run蝕少啲, MC再audit個disposal plan

小弟只係做big4所以有上kaplan d堂
所以係度問呢條問題唔知會唔會唔係咁好
如果唔方便答你就當睇唔到啦
麻煩晒taky sir
我會乖乖地溫書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞