[回帶西] 香港歷史上最勇武抗爭嘅一天,係1118,全城救理大的一天,自己諗清楚係咪因為區選/食黃店搞到冇人上街

428 回覆
1162 Like 32 Dislike
理大事件前每個星期都有抗爭行動,理大事件後⋯⋯⋯,停戰,休息⋯⋯⋯⋯勇武死,抗争亡⋯⋯是事實!

番去食黃店喇!

今日見到周庭落淚⋯⋯⋯,屌!!好撚憤怒!港共真仆街!!

手足,仲有邊間黃店好食值得推介?
你唔好期望天花板咁高
1118夜晚出得都知危險,講緊打仗咁款
平時64,民陣吹大雞
係有好多老人、細路、行動不便、崇尚和理非嘅人參加
就算之前咁多鑊
都冇嗰晚咁多人勇同咁撚勇

反清革命都唔係個個人出黎打仗
嗰晚有十萬人受感召打呢場仗,已經係好勁同好勇
勇過冇區選嗰時

你咁都唔滿意仲想點

加埋我上面啲record
十二月,一月都有大型示威,你又睇唔到?
hello 又見面啦
提提你係抗爭唔係抗争
你又真係搞笑
泛民叫人唔出,你就話佢要勇武讓路
泛民叫人出,你就話佢要勇武送頭
即係泛民做乜都係錯

我唔係話幫佢
但你個邏輯係公佢輸,字都係佢輸
咁點同你講?
17號係咁有人話班狗會攻城
好似64咁血洗理大
@狗妻 @飛麵
可惜亦係呢一日開始衰落
你知唔知嗰日幾多人想入poly
嗰日係最多勇武嗰日
大量家長車接送
好多人送物資
其他大學轉晒場去救poly
你咪再係度扭曲事實

好啦你講咗咁多野啦
你又有咩建議呢
定係你淨係識係度屌?
到今日呢個post都上唔到熱門第一就知...好多人唔記得咗
個三罷攪撚左未呀?
得喇!不是所有人都可以XX

我日日揀過黃店先食已好撚辛苦。
每日買份蘋果$10都真係好撚吃力⋯⋯
所以呢!各有各做喇

DLLM成班自私撚又唔撚認!
鳩叫就天下無敵,罷工就無能為力
革你老母喇!冇再水完人去死自己就be water移民閃人喇

之前我睇到有人話好多倫敦華人知道佢拎啲錢去讀書 話全個倫敦華人都知 但我睇唔到有人開post或者喺Facebook嘅倫敦華人谷 麻煩俾啲證據 如果唔係 空口講白話 我話你係林鄭個仔搞gay就得
康城去西環要點搭?
你收皮喇!我冇屌過當日有份出生入死嘅手足!我係屌果班(大多數)嘅自私撚!請你都認清楚哩個事實!!!!!
200萬!?最後不過十萬⋯⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞