[回帶西] 香港歷史上最勇武抗爭嘅一天,係1118,全城救理大的一天,自己諗清楚係咪因為區選/食黃店搞到冇人上街

428 回覆
1162 Like 32 Dislike
將普通做人都講唔通嘅邏輯放係政治上反而你覺得無問題,咁唔好問點解香港變成咁啦
我地黎計下數:2019年區會選舉70%投票票率,總選民登記人數2.943M,泛民獲票高達50%以上。
同你去零頭:2.9M x 70% x 50%都有1M,有一百萬人投票俾黃營(投得票已唔係細路)

你同我講18/11上街圍城救手足得10萬?

唔講之後星期六日抗爭即停晒,就講你果幾次遊行有幾多人?

面對下d數字,大多數都只係飲飲食食吃喝玩樂買份報紙已當抗爭,前線俾人清算果時已著草走嘅嘅自私撚係冇講錯!!!!

齊上齊落?革命?收皮喇!捨撚得賭上自己個安全生活圈先再叫過喇
希望你係外國瞓得安心🙏
真係要講多次 罷工冇效同經濟結構有關 柒娥唔會驚實體經濟死 只要ipo 私募 股樓冇事 佢唔會驚 而眾多財金市況上 只有樓市同少部份仙股係一般市民所能影響
係喇!盡撚左力喇! 周庭今日個樣咁慘豬,有咩黃店好介紹?去食多兩餐支持下佢喇滿意未?
咁執著數字做咩姐?
你咁樣講法同支那日日打飛機話自己有14億人有咩分別姐
個問題係事實為何 個POST係有晒各大媒體報道嘅時間線 唔只apple 同bbc 而apple 比bbc 遲咗5個鐘 同時蘋果都唔係香港嘅媒體中最早報道 事實為何同蘋果嘅陋習無關 我喺抗爭前從來唔信蘋果 (有930新聞都係因為有線同now崩壞 而衍生 有得揀我當然揀有線同now
你收皮喇!知喇!唔啱聽,一定係五毛!
太激動,一定係熱狗

繼續圍爐喇!
區選個場都快冇埋喇
好典型嘅终国人精神勝利法。
我迫到你打柒我,雖然我被打到重傷,但都係因為我勁先迫到你咁重手。結論,我贏咗。
thx ching
平時冇諗過呢個point
學到野了
認真,所謂嘅大三罷基本上係靠堵路而成,同緬甸係冇得比

元旦咪有一百萬人出黎囉!仲想點?

29/12
有狗發出不反對知書喇,可以去反抗喇,抗爭到底

18/11: 冇撚出去呀!送頭咩?抗爭要敵年嫁麻都唔知做乜要攻理大同中大⋯⋯⋯

若真係識勇武、去問一下,點解要攻哩兩個位,同三罷有咩關係

自私撚!
Tony_Stark 同 Kingo 呢
放負撚
打撚錯字,好重要,因抗爭要敵人批准嫁!無危險咪去囉!18/11好撚危險
同佢傾咗幾次之後
我啲心理質素好咗勁多

不過trolling有個壞處架
就係大家認真討論嘅時候
無啦啦玩troll嘅話
所有人都會有警覺知佢有古怪
所以又唔洗太膽心
佢地唔敢出嚟啦
理大已經係勇武戰力嘅極限
冇得再高

再加上守城戰略失誤被圍
有如馬謖守街亭
叫走唔走,最後全軍覆沒

所謂嘅圍魏救趙失敗不特止
仲累到好多人因救理大而被捕坐監

呢三個原因令理大一戰成為反送中運動走下坡
之後嘅肺炎國安法已經唔駛再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞